Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Tymián lyofilizovaný (mrazem sušený) kousky

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Milují mě kuchaři z celého světa. Mrazem sušený tymián má výraznější chuť, proto Ti pro perfektní polévku, dušené maso nebo těstoviny bude stačit troška! S tím ze supermarketu si mě nespleteš!

          • 100% mrazem sušená bylinka 
          • poctivá chuť tymiánu bez přidaných aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

20g
Skladem
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Tymián lyofilizovaný (mrazem sušený) kousky

Informace a výživové hodnoty

Sušené větvičky, stonky a listy, to je tymián. Jeho výrazné aroma se skvěle hodí například k rybám, zvěřině nebo do těstovin, ale rozhodně se neztratí ani v dalších pokrmech. Ideální je přidávat ho na začátku nebo v průběhu vaření, aby se pořádně rozvoněl. Nicméně tymián není nutné používat pouze při vaření, využívá se také k výrobě domácích solí do koupele, kde je velice oblíbený právě díky jeho intenzivní vůni.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Nazývá se také mateřídouška.
  2. Původ tymiánu sahá do Středomoří.
  3. Často je součástí ústních vod.
  4. Získává se z něj olej thymol, který se používá v medicíně.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% tymián
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování Do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 20 g
Úprava kousky tymiánu
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyzkoušejte k obědu nebo večeři třeba i vegan těstoviny spolu s naším kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: