Tymián lyofilizovaný (mrazem sušený) kousky

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Milují mě kuchaři z celého světa. Mrazem sušený tymián má výraznější chuť, proto vám pro perfektní polévku, dušené maso nebo těstoviny bude stačit pouze troška!

Detailní informace

20g
Skladem
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Tymián lyofilizovaný (mrazem sušený) kousky

Informace a výživové hodnoty

Sušené větvičky, stonky a listy, to je tymián. Jeho výrazné ostré aroma se skvěle hodí například k rybám, zvěřině nebo do těstovin, ale rozhodně se neztratí ani v dalších pokrmech. Ideální je jej přidávat na začátku nebo v průběhu vaření, aby se pořádně rozvoněl. Nicméně tymián není nutné používat pouze při vaření, využívá se také k výrobě domácích solí do koupele, kde je velice oblíbený právě díky jeho intenzivní vůni. A pokud rádi experimentujete, zkuste si tymiánem vylepšit obyčejný gin&tonic a věřte, že budete příjemně překvapeni.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. nazývá se také mateřídouška
  2. původ tymiánu sahá do Středomoří
  3. často je součástí ústních vod
  4. získává se z něj olej thymol, který je užíván v medicíně
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% tymián
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 20 g
Úprava kousky tymiánu
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami −55 až −100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl  připálenina. 

 

Použití

  • ochucení potravin, hlavně masa a ryb
  • na pizzu, těstoviny
  • do omáček, pomazánek
  • do polévek
  • do salátů

 

Tip

Vyzkoušejte si udělat vegan těstoviny spolu s našim kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: