Sýrové makarony

od 223 Kč od 194 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Stačí nás zalít horkou a během chvilky jsme jako čerstvé! Uvařili nás, následně lyofilizovali a zabalili do plechovky. Díky tomuto procesu máme trvanlivost, kterou nám můžou ostatní těstoviny jen závidět.

          • vhodné pro vegetariány
          • pokrm si můžete připravit kdykoliv a kdekoli během pár minut
          • až deset porcí v jednom balení

Detailní informace

100g
Skladem
223 Kč
194 Kč bez DPH
1000g
Skladem
1 113 Kč
968 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Sýrové makarony

Informace a výživové hodnoty 

Na omáčku se používájí tři různé sýry, aby vytvořily fantasticky lahodný pokrm. Kombinuje se cheddar, mozzarella a Leicestershire, které vytváří nádherně bohatou kombinaci k dokonalému doplnění běžných těstovin. Příprava je neuvěřitelně jednoduchá: stačí přidat vodu (155 ml na 100 g) a počkat. Díky obsaženým sacharidům a bílkovinám je to všestranný pokrm, který si můžete vychutnat kdykoli a kdekoli. Kapsičky vydrží až 7 let a trvanlivost plechovky je neuvěřitelných 25 let! Je to tedy fantastické jídlo pro toho, kdo se chce zásobit potravinami nebo se jen ujistit, že je připraven na jakoukoli situaci. Každé jídlo se před lyofilizací vaří, což pomáhá snižovat celkovou hmotnost a usnadňuje skladování potravin. Ideální pro ty, kteří chtějí zajistit, aby měli v každé situaci přístup k teplému jídlu. Balení je znovuuzavíratelné, takže se po otevření nemusíte bát, že se obsah rychle zkazí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou při lyofilizaci zachovány.
  2. Vhodné pro vegetariány.
  3. Obsahuje tři druhy sýra.
  4. Produkt je ve znovuuzavíratelném balení.
  5. Kapsa zasytí jednoho člověka, plechovka až deset.

Základní specifikace
Složení pšeničné těstoviny (34%), sýrová omáčka (66%) (plnotučné mléko, smetana), cibule nakrájená na kostičky, 40 % strouhaný sýr červený Leicester, 40 % strouhaný cheddar, 40 % strouhaný sýr mozzarella , řepkový olej, kukuřičná mouka, sůl, bílý pepř
Země původu Velká Británie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelná kapse / plechovka
Úprava nespecifikované
Velikost 100 g / 1000 g 
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.“

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyzkoušejte k těstovinám přidat i mrazem sušenou zeleninu.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2246 kJ / 539 kcal
Tuky 33,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 18,5 g
Sacharidy 38 g
z toho cukry 4,6 g
Vláknina 2 g
Bílkoviny 19,92 g
Sůl 1,9 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: