Švestky sušené z Moravy

od 205 Kč od 178 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nazdárek, dáš si švestku? A co takhle domácí švestku z Moravy?  Suší nás šetrným způsobem, a tak máme stále úžasně sladkou chuť. Navíc ti vydržíme déle než ty čerstvé.

          • 100% sušené nesířené ovoce bez přidaného cukru a aditiv
          • PREMIUM kvalita - nejvyšší obchodní třída
          • musíte vyzkoušet 100% švestkovou tyčinku - jen švestka, žádná aditiva!

Detailní informace

500g
Vyprodáno
205 Kč
178 Kč bez DPH
1kg
Vyprodáno
384 Kč
334 Kč bez DPH
5kg
Vyprodáno
1 802 Kč
1 567 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Švestky sušené z Moravy

Informace a výživové hodnoty 

Máme pro Vás připraveny ke konzumaci švestky, které pro Vás vypěstovali rodáci z Moravy. Díky silnějšímu sluníčku, které na Moravě vládne, jsou tyto švestky přirozeně dozrálé a mají příjemně sladkou chuť a ještě hezčí vůni! Skvěle se hodí na svačinu, protože pořádně zasytí bříško, a to nejen dětem, ale i dospělákům. Švestky se stávají jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce, takže by neměly chybět ani u Vás doma.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. švestky obsahují pektin - pomáhá k tvorbě hormonů "dobré nálady" - endorfinů
  2. pomáhají nám bojovat se stresem a depresemi
  3. švestky jsou spolu s jablkem druh ovoce, který je nejvíce šlechtěný
  4. v současné době existuje více než 2 000 druhů švestek
  5. při tepelném zpracování neztrácí žádné vitamíny a minerální látky

Základní specifikace
Složení 100% sušené švestky z Moravy
Země původu ČR
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava sušené vypeckované švestky
Velikost nespecifikované
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se švestky pěstují?

Kdysi byly švestky více rozšířeny a jednalo se o jídlo pro chudé. V současné době je však těchto stromů méně, i když jsou součástí ovocných sadů. Jedná se o stromy nebo keře, které jsou vysoké až 10 metrů. Nejvíce se jim daří v mírném podnebí. Tyto stromy potřebují dobře propustnou a vlhkou půdu. Plody dozrávají od července do konce září. Platí pravidlo, že čím déle plod na stromě zraje, tím více má pak vitamínů, díky sluníčku, které na něj svítí.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů nebo müsli
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • vhodné do smoothie

 

Tip

Zabalte si švestky do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1004 kJ / 240 kcal
Tuky 0,38 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 63,88 g
z toho cukry 46,23 g
Bílkoviny 2,18 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 50 mg
Železo 0,9 mg
Draslík 725 mg
Vitamín A 0,3 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
V Avatar autora | 23.9.2020
Petro, pokud slivovici nepijete, tak hodně vysušené švestky osobně dávám do ovocného čaje, když vroucí vodou zalévám sáček, tak tam dám ihned i ty švestky. Za pár minut si vodu krásně nasají. Ještě poznámka - pokud chcete kupovat sušené švestky měkké, tak 1.) obsahují zbytkovou vodu a proto musí být sířené oxidem siřičitým, aby neplesnivěly (platí jednoduchý fakt, kde je voda, tam je život a to i ten námi nechtěný) a nebo eventuelně 2.) je tam přídavek glycerínu, který pomáhá švestky změkčovat. Každopádně pořádně vysušené švestky (lyofilizované), které se nekazí a přitom jsou bez jakýchkoliv přidaných konzervačních látek jsou holt tvrdé a je třeba jejich měkkost obnovit namočením do teplé vody. Určitě je nevyhazujte, bylo by jich škoda. :-)
5
P Avatar autora | 18.9.2020
Píši Jen radu pro nespokojenou Petru. Švestky rozhodně nevyhazujte, dejte je na 1 rok do slivovice a uvidíte, jakou budete mít dobrou slivovici. Musí se na to použít sušené šestky bez chemikálií a bez vody, takže je na tento účel máte ideální.
5
P Avatar autora | 18.9.2020
Nejhorší ovoce, které jsem zde kdy koupila. Švestky byly naprosto přesušené. Prakticky z nich zbyla jen tvrdá slisovaná slupka. Nezměkne, ani po pětiminutovém "žmoulání" v ústech. Tak nevím co s tím kilem mumifikovaných slupek budu dělat. Vlastně vím, vyhodím je.