Švestky sušené z Moravy

od 291 Kč od 253 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nazdárek, dáš si švestku? A co takhle domácí švestku z Moravy?  Suší nás šetrným způsobem, a tak máme stále úžasně sladkou chuť. Navíc Ti vydržíme déle než ty čerstvé.

          • PREMIUM kvalita – nejvyšší obchodní třída
          • vysoký obsah draslíku
          • lokální potravina

Detailní informace

500g
Skladem
291 Kč
253 Kč bez DPH
1kg (2x500g)
Skladem
475 Kč
413 Kč bez DPH
1kg
Skladem
453 Kč
394 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Švestky sušené z Moravy

Informace a výživové hodnoty 

Máme pro vás připraveny ke konzumaci švestky, které pro vás vypěstovali rodáci z Moravy. Díky silnějšímu sluníčku, které na Moravě vládne, jsou tyto švestky přirozeně dozrálé a mají příjemně sladkou chuť a ještě hezčí vůni! Skvěle se hodí na svačinu, protože pořádně zasytí bříško, a to nejen dětem, ale i dospělákům. Švestky se stávají jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce, takže by neměly chybět ani u vás doma.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Švestky se pyšní vysokým obsahem draslíku, který má příznivý vliv na krevní tlak.
  2. Najdete v nich však i fluorid, fosfor, hořčík, železo, vápník nebo zinek.
  3. Sušené švestky jsou výborným zdrojem vlákniny a mají antioxidační účinky.
  4. Obsahují pektin, který pomáhá k tvorbě „hormonů štěstí“ – endorfinů.
  5. Napomáhají správnému trávení. 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se švestky pěstují?

Kdysi byly švestky více rozšířeny a jednalo se o jídlo pro chudé. V současné době je však těchto stromů méně, i když jsou součástí ovocných sadů. Jedná se o stromy nebo keře, které jsou vysoké až 10 metrů. Nejvíce se jim daří v mírném podnebí. Tyto stromy potřebují dobře propustnou a vlhkou půdu. Plody dozrávají od července do konce září. Platí pravidlo, že čím déle plod na stromě zraje, tím více má pak vitamínů, díky sluníčku, které na něj svítí.

 

Tip

Zabalte si švestky do sváčonosiče a budete je mít vždy a všude po ruce!

Proč nesíříme ovoce, se dozvíte v našem článku.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušené švestky
Dieta: Bez lepku, Paleo, Vegan, Bez laktózy, SCD
Surovina: Švestka
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: švestky sušené půlky
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: sušené vypeckované půlky švestek
Obchodní třída: Premium
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1109 kJ / 266 kcal
Tuky: 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 56 g
z toho cukry: 52 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 4 g
Sůl: 0,01 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: 43 mg
Železo: 0,93 mg
Hořčík: 41 mg
Fosfor: 69 mg
Draslík: 732 mg
Sodík: 2 mg
Zinek: 0,44 mg
Měď: 0,281 mg
Selen: -
Vitamín C: 0,6 mg
Vitamín B6: 0,205 mg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
V Avatar autora | 23.9.2020
Petro, pokud slivovici nepijete, tak hodně vysušené švestky osobně dávám do ovocného čaje, když vroucí vodou zalévám sáček, tak tam dám ihned i ty švestky. Za pár minut si vodu krásně nasají. Ještě poznámka - pokud chcete kupovat sušené švestky měkké, tak 1.) obsahují zbytkovou vodu a proto musí být sířené oxidem siřičitým, aby neplesnivěly (platí jednoduchý fakt, kde je voda, tam je život a to i ten námi nechtěný) a nebo eventuelně 2.) je tam přídavek glycerínu, který pomáhá švestky změkčovat. Každopádně pořádně vysušené švestky (lyofilizované), které se nekazí a přitom jsou bez jakýchkoliv přidaných konzervačních látek jsou holt tvrdé a je třeba jejich měkkost obnovit namočením do teplé vody. Určitě je nevyhazujte, bylo by jich škoda. :-)
5
P Avatar autora | 18.9.2020
Píši Jen radu pro nespokojenou Petru. Švestky rozhodně nevyhazujte, dejte je na 1 rok do slivovice a uvidíte, jakou budete mít dobrou slivovici. Musí se na to použít sušené šestky bez chemikálií a bez vody, takže je na tento účel máte ideální.
5
P Avatar autora | 18.9.2020
Nejhorší ovoce, které jsem zde kdy koupila. Švestky byly naprosto přesušené. Prakticky z nich zbyla jen tvrdá slisovaná slupka. Nezměkne, ani po pětiminutovém "žmoulání" v ústech. Tak nevím co s tím kilem mumifikovaných slupek budu dělat. Vlastně vím, vyhodím je.