Švestky lyofilizované

od 192 Kč od 167 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Všichni máme rádi švestky v létě! Ale co takhle si je dát v zimě? Ve Světě plodů nás usušili mrazem, což nám na chuti, vůni ani na obsahu živin neubralo! K tomu příjemně křupeme a na jazyku se rozplýváme!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • sladkokyselá chuť švestek zaručena!
          • zdroj energie, vitamínů a vlákniny

Detailní informace

100g
Skladem
192 Kč
167 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
521 Kč
453 Kč bez DPH
500g
Skladem
738 Kč
642 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Švestky lyofilizované

Informace a výživové hodnoty 

Švestka pochází z Kavkazu a u nás patří mezi oblíbené ovoce. Ale zapomínáme, že kromě slivovice existuje i v čerstvé nebo sušené podobě. Díky obsaženým vitamínům, minerálním látkám a vláknině má na tělo mnoho pozitivních účinků. Ovlivňuje snižování cholesterolu, zlepšuje trávení, pomáhá čistit krev a také zlepšuje imunitní systém. Švestky jsou chutné, sladkokyselé ovoce, ale sehnat je v čerstvé formě mimo sezónu je téměř nemožné. Proto jsme se rozhodli je pro vás lyofilizovat, abyste si je mohli užít po celý rok.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou lyofilizací zachovány.
  2. Jsou bez cukru a aditiv, bez fytohormonů a chemických postřiků.
  3. Obsažená vláknina pomáhá zlepšovat trávení.
  4. Najdete v nich plno vitamínu C, minerálních látek jako jsou draslík, měď, vápník, zinek, železo.
  5. Snižují cholesterol, čistí krev, posilují imunitu a také funkci srdce.
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se švestky suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Mate rádi švestky na sto způsobů? Co tak ochutnat 100% ovocnou tyčinku Švestka vyrobenou přímo u nás?

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Švestka
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: švestky lyofilizované
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: celé půlky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1200 kJ / 287 kcal
Tuky: 1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 61 g
z toho cukry: 52 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 3,6 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Švestky lyofilizované (mrazem sušené)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: