Švestky lyofilizované (mrazem sušené)

od 186 Kč od 162 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Všichni máme rádi švestky v létě! Ale co tak si je dát v zimě? Ve Světě plodů nás mrazem vysušili, což nám na chuti, vůni, ani na obsahu živin neubralo! K tomu příjemně křupeme a na jazyku se rozplýváme!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • sladko-kyselá chuť švestek zaručena!
          • zdroj energie, vitamínů a vlákniny

Detailní informace

100g
Skladem
186 Kč
162 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
504 Kč
438 Kč bez DPH
500g
Skladem
733 Kč
637 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
2 102 Kč
1 828 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Švestky lyofilizované (mrazem sušené)

Informace a výživové hodnoty 

Švestka pochází z Kavkazu a u nás patří mezi oblíbené ovoce, ale zapomínáme, že kromě slivovice existuje i v čerstvé nebo sušené podobě. Díky obsaženým vitaminem, minerálním látkám a vláknině má na tělo mnoho pozitivních účinků. Ovlivňuje snižování cholesterolu, zlepšuje trávení, pomáhá čistit krev a také zlepšuje imunitní systém. Švestky jsou chutné, sladko-kyselé ovoce, ale sehnat je v čerstvé formě mimo sezónu je téměř nemožné. Proto jsme se rozhodli je pro Vás lyofilizovat, abyste si je mohli užít po celý rok.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou lyofilizací zachovány
  2. bez cukru a aditiv, bez fytohormonů a chemických postřiků
  3. obsažená vláknina pomáhá zlepšovat trávení
  4. plné vitaminu C, minerálních látek jako jsou draslík, měď, vápník, zinek, železo
  5. snižují cholesterol, čistí krev, posilují imunitu a také funkci srdce

Základní specifikace
Složení 100% švestky (bez přidaných látek)
Země původu EU
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Úprava celé půlky
Velikost nespecifikované
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se švestky suší mrazem?

Lyofilizace nebo jinak sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se švestka vařila při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše připálenina, než kusy švestek.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Mate rádi švestky na sto způsobů? Co tak ochutnat 100% ovocnou tyčinku Švestka vyrobenou přímo u nás?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1421 kJ / 340 kcal
Tuky 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 82 g
z toho cukry 61 g
Vláknina 13,8 g
Bílkoviny 5,4 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
 Vápník  mg
 Železo  mg
 Horčík   mg
 Fosfór   mg
 Draslík  mg
 Sodík  mg
 Vitamin C  mg

 

Švestky lyofilizované (mrazem sušené)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: