Suroviny

Siřičitany v potravinách

  Siřičitany jsou sloučeninami síry, které se nachází všude okolo nás – ve vzduchu, v půdě i v...

Aflatoxiny

  Už samotné slovo vám nejspíše napovědělo, že se nejedná o nic, co bychom chtěli mít v jídle....

Jak rostou mandle?

  Věděli jste, že mandle ve skutečnosti není ořech? Jsou to jádra pecek uvnitř plodu mandloně,...

Jak poznáte ty nejlepší mandle?

  Stejně jako ostatní ořechy se i mandle řadí do různých obchodních tříd, rozlišujeme je ale i...

Aktivované ořechy: mýty a fakta

  Studená voda je nejlepší probuzení! To platí i pro naše aktivované ořechy. Na pohled se od t...

Mandle v boji proti virům a bakteriím

  Studené zimní počasí dává naší imunitě pořádně zabrat. Určitě to znáte, stačí jednou nedopno...

Fumigace

  Aby v suchých plodech nezůstali žádní škůdci, mají producenti dvě možnosti, jak suroviny zpr...

Datum minimální trvanlivosti

  Datum spotřeby a datum minimální trvanlivosti. S těmito pojmy se už určitě setkali nejen eti...

Lyofilizace

  Máte rádi sušené ovoce? A už jste zkoušeli to lyofilizované? „Lyofilizace“ zní jako termín z...

Jak poznáte ty nejlepší kešu?

  Věděli jste, že ořechy rozlišujeme nejen podle odrůd, ale také obchodních tříd? Těch je celá...