Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Suroviny

Žlutý král: jak vybrat ten nejlepší ananas a snadno jej oloupat

  Taky patříte mezi milovníky exotiky? Sladký ananas je ovocem, které dokáže rozsvítit i pošmourné dny. A pod svojí střapatou korunou ukrývá ananas drahocenné, zdraví prospěšné látky. Jak si ale vybrat ten pravý, jak ho správně naporcovat a pro...

Jak se vyrábí čokoláda?

  V zimě šálek horké čokolády se šlehačkou, čokoládové vajíčko na jaře, v létě kopeček čokoládové zmrzliny a na podzim do školy oblíbenou tabulku čokolády na svačinu. Za vším stojí jedna z nejoblíbenějších dobrot na celém světě. Evropa se poprv...

Proč jsou naše suroviny lepší než ze supermarketu?

  Naše suroviny musí vypadat, vonět i chutnat fakt skvěle! Jen tak je můžeme s čistým svědomím nabízet vám, našim zákazníkům. Na kvalitních surovinách i jejich zpracování si ve Světě plodů potrpíme a chceme zaplnit trh prémiovými produkty. V če...

Extrakt, nebo aroma?

  Kouzlo vůní a chutí provází člověka odjakživa. Historie rostlinných extraktů, aromat a éterických olejů sahá tisíce let zpátky – používaly se pro náboženské i léčivé účely už ve starém Římě, Egyptě, Číně a Indii. Přemýšleli jste nad tím, v če...

Proč jíst mrazem sušené potraviny?

  Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda, při níž se za velmi nízkých teplot a nízkého tlaku ve speciálním přístroji odstraní ze suroviny voda. To má spoustu výhod. Jde vlastně o moderní způsob konzervace potravin, díky kterému sušené ovoce...

Čokolády pro vegany

  V čem je veganská čokoláda tak speciální? Označení vegan znamená, že čokoláda neobsahuje žádné živočišné suroviny. To však není výhra jen pro vegany. Na těchto produktech si pochutnají všichni, kdo milují chuť kakaových bobů a potrpí si na kv...

Amygdalin: Co je údajný vitamín B17?

  Amygdalin je látka, která fascinuje přírodní léčitele už staletí. Pojďte se s námi podívat, co je to vlastně amygdalin, kde ho najdeme a jestli skutečně umí léčit rakovinu, jak se o něm tvrdí. A víte, proč se mu říká vitamín B17?   Co ...

10 zajímavostí o kešu

  Kešu oříšky nejsou oříšky! Na stromě vypadají jako paprika, v syrovém stavu vám mohou kešu poleptat pokožku a největší kešu strom na světě zabírá přes 8 000 metrů čtverečních. Pojďte s námi zabrousit do tajů těchto křupavých zázraků! Přináším...

Jak roste kešu?

  Už jste někdy viděli, jak roste kešu? A věděli jste, že kešu vlastně nejsou ořechy? Čím si musí projít, aby doputovaly až k vám na talíř? Přiblížíme vám nejen pěstování kešu, ukážeme také, jak probíhá jejich sklizeň a zpracování, a dozvíte se...

Proč jíst kešu?

  Kešu ořechy jsou bohaté na vitamíny, minerály i nenasycené mastné kyseliny a snadno je zařadíte do svého jídelníčku. Jsou krémové, příjemně křupou a skvěle chutnají přírodní i pražené. V kuchyni se dají zpracovat na mnoho způsobů, nasladko i ...