Spicy směs lyofilizovaná (mrazem sušená)

145 Kč 126 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pojďme si to okořenit! Miluješ pikantní jídla a exkluzivní chuť? Uhodneš, co všechno obsahuju? Červenou papriku, chilli papričky, pepř, česnek, majoránku, petrželovou nať a oregano! 

Detailní informace

35g
Skladem
145 Kč
126 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Spicy směs lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Potěšíme všechny příznivce pálivých chutí. Spicy směs zaujme vzhledem, výrazným aroma a neodolatelně pikantní chutí, kterou jí dodávají chilli papričky, dávka pepře a česneku. Pro zjemnění směs obsahuje také majoránku, oregano, petrželovou nať a červenou papriku, která mimo skvělou chuť vyniká i svou sytou barvou. Pokud se chystáte připravovat steak, troška Spicy směsi vám jej promění v jedinečný pokrm, kterým oslníte každou návštěvu.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Směs neobsahuje sůl.
  2. Funguje jako přírodní ochucovadlo.
  3. Pálení papriček způsobuje přírodní alkaloid zvaný kapsaicin.
  4. Bylinky si zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% bylinky a koření (červená paprika, chilli papričky, pepř, česnek, majoránka, petrželová nať, oregano)
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování Do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 35 g
Úprava kousky bylinek a koření
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při správném skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Vyzkoušejte i naše vegan těstoviny spolu s dalším kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: