Spicy směs lyofilizovaná (mrazem sušená)
Související produkty
Detailní popis produktu
Spicy směs lyofilizovaná (mrazem sušená)
Informace a výživové hodnoty
Potěšíme všechny příznivce pálivých chutí. Spicy směs zaujme vzhledem, výrazným aroma a neodolatelně pikantní chutí, kterou jí dodávají chilli papričky, dávka pepře a česneku. Pro zjemnění směs obsahuje také majoránku, oregano, petrželovou nať a červenou papriku, která mimo skvělou chuť vyniká i svou sytou barvou. Pokud se chystáte připravovat steak, troška Spicy směsi vám jej promění v jedinečný pokrm, kterým oslníte každou návštěvu.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Směs neobsahuje sůl.
- Funguje jako přírodní ochucovadlo.
- Pálení papriček způsobuje přírodní alkaloid zvaný kapsaicin.
- Bylinky si zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
- Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Složení | 100% bylinky a koření (červená paprika, chilli papričky, pepř, česnek, majoránka, petrželová nať, oregano) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 35 g |
Úprava | kousky bylinek a koření |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při správném skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Vyzkoušejte i naše vegan těstoviny spolu s dalším kořením!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.