Špenát lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

152 Kč 132 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem plný mimořádné chuti a čerstvosti! Obohatím tvé jídlo nejen o skvělou chuť, ale i o kopec živin! I Pepek věděl, jak jsem úžasný! Psst! Taky docela hezky barvím. Co bys řekl na zelený dort?

          • 100% rozdrcená mrazem sušená zelenina 
          • poctivá chuť špenátu bez přidaných cukrů a aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

40g
Skladem
152 Kč
132 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Špenát lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

Informace a výživové hodnoty

Přírodní špenát byl mrazem sušený ihned po sklizni a poté rozemletý na prášek. Krásná zelená barva vynikne v řadě pokrmů, například v polévkách, omáčkách, salátech nebo ve smoothie, ale i v dortech či pečivu a navíc vám dodá spoustu živin. Za zmínku rozhodně stojí například lutein, který má pozitivní účinky na náš zrak. A přestože je špenát lyofilizovaný, zachoval si svou nasládlou chuť, sytou barvu i veškeré živiny.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. že špenát obsahuje velké množství železa je mýtus
  2. v těhotenství podporuje správný růst a vývin plodu
  3. prášek je ideálním přírodním barvivem
  4. obsahuje kyselinu listovou a biotin
  5. použijete ho rychle a efektivně

 

Základní specifikace
Složení 100% špenát
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 40 g
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Použití

  • do těstovin
  • do zeleninových smoothies
  • do salátů 
  • na zdobení jídel
  • do polévek a omáček

 

Tip

Vyzkoušejte i naše 100% ovocné prášky z lyofilizovaného ovoce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 278 kJ / 1165 kcal
Tuky 4,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 15,9 g
z toho cukry 4,7 g
Vláknina 24,4 g
Bílkoviny 31,8 g
Sůl 2,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: