Smoothie jahodové lyofilizované prášek

182 Kč 158 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Už nevědí co se mnou! Nejprve ze nás udělali smoothie, pak nás vysušili mrazem a ještě nás i rozdrtili na prach. I tak jsme stále slaďoučké a neodolatelné. Oblíbené jahodovo-banánové smoothie trochu jinak!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • vhodné do smoothies, do snídaňových kaší, jogurtů a na zdobení dezertů
          • v celku mě mají také, podívej!

Detailní informace

100g
Vyprodáno
182 Kč
158 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Smoothie jahodové lyofilizované prášek

Informace a výživové hodnoty

Někdo si rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo má zas raději tekuté smoothiečka. My jsme pro Vás naše smoothie čtverečky vysušili a rozdrtili na prach. Jahodové smoothie prášek je vyráběn z ovocného pyré, které je jen z ovoce, bez přidaného cukru a jiných aditiv. Našemu francouzskému dodavateli se podařilo pyré zlyofilizovat právě tak, že výsledný prášek je bez vody, ale živiny a koncentrovaná jahodová chuť zůstala. Jelikož je ovoce bez přidaného cukru, je také vhodnou zdravou sladkostí pro Vaše malé ratolesti.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. vitamíny a minerální látky ovoce jsou zachovány
  2. chutná jako jahodový piškot
  3. vhodné využití i jako přírodní barvivo
  4. bez přídavku cukru nebo jiných aditiv
  5. skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě

 

Základní specifikace
Složení jahodové čtverečky (jahodové pyré, banánové pyré)
Země původu Francie
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme vzali 100 g ovoce a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc - jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí."

 

Jak se smoothie suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se pyré vařilo při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než krásné jahodové čtverečky. Následně se čtverečky rozdrtí na prach.

 

Použití

  • do ovesných kaší
  • do granoly
  • do jogurtu
  • příprava a zdobení dezertů
  • vhodné jako přírodní barvivo do krému

 

Tip

Nemusíte smoothie jen pít, můžete si na něj i pochutnat! Co tak vyzkoušet naše smoothie lyofilizované čtverečky jahodové

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1533 kJ / 362 kcal
Tuky 1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 77 g
z toho cukry 67 g
Vláknina 8,1 g
Bílkoviny 4,9 g
Sůl 0,0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: