MYX Smoothie + MYX Dragon
Související produkty
Detailní popis produktu
MYX Smoothie + MYX Dragon
Informace a výživové hodnoty
V obou těchto MYXech najdete lyofilizované ovoce, avšak způsob zpracování se liší. MYX Smoothie je vyroben z ovocného pyré, které se v daném poměru namíchá a ve speciálním stroji se nechá napěnit. Následně se čtverečky suší mrazem. MYX Dragon obsahuje mrazem sušené ovoce v plné síle, především tedy exotické dračí ovoce, které dodává MYXu výraznou barvu i chuť. V obou případech však proces lyofilizace zachovává živiny i chuť zpracovaného ovoce.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Dva různé MYXy pohromadě: Smoothie a Dragon.
- Smoothie čtverečky se vyrábějí přímo z ovoce.
- Čtverečky jsou po zpracování lyofilizované – mrazem sušené.
- Dračí ovoce je také známé pod názvem pitahaya.
- Existují tři druhy dračího ovoce – bílé, žluté a červené.
Složení | MYX Smoothie, MYX Dragon (složení k jednotlivým produktům najdete na stránkách produktů) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | lyofilizace |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak probíhá proces lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zabalte si MYXy do sváčonosiče a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty naleznete na stránkách produktů MYX Smoothie a MYX Dragon.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.