Sladidla

Nejprodávanější

Sladidlo ze stévie prášek 1 image
Sladidlo ze stévie prášek
Vyprodáno
0233/100G
 
420 Kč
(365 Kč bez DPH)
Kokosový cukr z Indonésie 1 image
Kokosový cukr
Skladem
0224/1000G
 
od 166 Kč
(od 144 Kč bez DPH)
Panela - sušená třtinová šťáva 1 image
 
od 143 Kč
(od 124 Kč bez DPH)
Xylitol 1 image
 
166 Kč
(144 Kč bez DPH)
Datlový sirup 1 image
Datlový sirup
Vyprodáno
0463/400G
 
78 Kč
(68 Kč bez DPH)
Citronový pudr 1 image
Citronový pudr
Novinka
Skladem
0772/100G
 
od 109 Kč
(od 95 Kč bez DPH)
Pomerančový pudr 1 image
Pomerančový pudr
Novinka
Skladem
0773/100G
 
od 88 Kč
(od 77 Kč bez DPH)
Karamelový pudr
Karamelový pudr
Skladem
0687/100G
 
od 60 Kč
(od 52 Kč bez DPH)
Agávový sirup 1 image
Sirup agávový
Skladem
0227/KS
 
302 Kč
(263 Kč bez DPH)
Kokosový cukr vanilkový 1 image
Kokosový cukr vanilkový
Skladem
0654/100G
 
113 Kč
(98 Kč bez DPH)
18 položek celkem
Med květový mnohokvětý RAW 1 image
ČR / SK
176 Kč bez DPH
202 Kč
0226/750G
Med smíšený lesní 1 image
ČR / SK
125 Kč bez DPH
144 Kč
0225/470G
Datlový sirup 1 image
Datlový sirup
Vyprodáno
68 Kč bez DPH
78 Kč
0463/400G
Vanilkový třtinový cukr 1 image
290 Kč bez DPH
333 Kč
0497/80G
Agávový sirup 1 image
263 Kč bez DPH
302 Kč
0227/KS
Sirup rýžový 1 image
–33 %
121 Kč bez DPH
139 Kč
0230/KS
Xylitol 1 image
144 Kč bez DPH
166 Kč
0232/500G
Sladidlo ze stévie prášek 1 image
365 Kč bez DPH
420 Kč
0233/100G
Kokosový cukr z Indonésie 1 image
od 144 Kč bez DPH
od 166 Kč
0224/1000G
Panela - sušená třtinová šťáva 1 image
od 124 Kč bez DPH
od 143 Kč
0231/1000G
Citronový pudr 1 image
Novinka
od 95 Kč bez DPH
od 109 Kč
0772/100G
Levandulový cukr 1 image
112 Kč bez DPH
129 Kč
0650/220G
Cukr s červenými růžemi 1 image
112 Kč bez DPH
129 Kč
0649/220G
Shortbread sugar 1 image
112 Kč bez DPH
129 Kč
0648/220G
Skořicový cukr 1 image
od 112 Kč bez DPH
od 129 Kč
0647/220G
Karamelový pudr
od 52 Kč bez DPH
od 60 Kč
0687/100G
Kokosový cukr vanilkový 1 image
98 Kč bez DPH
113 Kč
0654/100G
Pomerančový pudr 1 image
Novinka
od 77 Kč bez DPH
od 88 Kč
0773/100G

609_kokosovy-cukor-z-indonezie-1-image

Sladidla

Jak si osladit život něčím jiným než klasickým cukrem?

Chci se dozvědět více

 

Bílý cukr není ve větším množství pro naše tělo zrovna nejlepší volba, ale je téměř nemožné se bez jakéhokoliv cukru obejít. Pokud hledáte i jiné druhy cukrů a sladidel, nabízíme řadu variant, jak si osladit život.

Xylitol

              • E 967, patří mezi přírodně cukrové alkoholy
              • získává se nejčastěji z břízy, mandlových skořápek, cukrové třtiny, kukuřice
              • s 2,4–3,0 kcal/g patří toto sladidlo mezi kalorické
              • sladivost má kolem 87–100% sladivosti sacharózy
              • má nízkou hladinu glykemického indexu
              • chuť je blízká bílému cukru, po rozpuštění navozuje intenzivní chladivý pocit
              • díky tomu je xylitol přidáván žvýkaček
              • v omezeném množství se doporučuje diabetikům
              • může se používat na pečení, vaření, zavařování
              • nemá žádnou nutriční hodnotu, při zvýšených dávkách může působit jako projímadlo, toxický pro zvířata

Stévie 

              • sladká tropická a subtropická rostlina
              • v listech stévie se nachází přibližně 6 % steviozidu – látky, která navozuje sladkou chuť
              • nutričně bohatá
              • obsahuje také vitamín C, B1, B2 a B3
              • z minerálních látek obsahuje vápník, draslík, hořčík, fosfor, železo, zinek, mangan, chrom, kobalt, selen a křemík
              • je nízko-kalorická a má nízký glykemický index
              • doporučuje se diabetikům
              • přispívá k normálnímu trávení
              • neobsahuje sacharózu

Stévie neobsahuje žádnou sacharózu. Pokud by konzument ze svého jídelníčku vyřadil cukr nadobro a používal jen stévii, mohla by vzniknout hypoglykémie, což může mít pro tělo vážné následky. 

Panela

              • nejde o klasický třtinový cukr, protože ten se vyrábí podobně jako cukr bílý
              • vzniká vylisováním šťávy a následným odpařením vody;  výsledkem je sirup, který se zchladí a vzniknou tvrdé cihly
              • má výraznou karamelovou chuť
              • bohatá na vitamin B, C, D a E
              • obsahuje minerální látky jako vápník, železo, fosfor, hořčík, draslík, zinek, měď a mangan
              • obsahuje okolo 80 % sacharózy, nedoporučuje se diabetikům
              • používá se jako náhrada za kterýkoliv bílý cukr

Kokosový cukr

              • získává se z nektaru kokosového květu
              • nektar se suší varem za vzniku hnědých granulí kokosového cukru
              • chuť je podobná hnědému cukru
              • patří mezi kalorické cukry
              • tvořen ze 70–80 % sacharózou
              • nedoporučuje se diabetikům
              • nutričně bohatý na polyfenoly a antioxidanty
              • obsahuje vitamín C a B-inositol (známý jako „mood booster“)
              • z minerálních látek jsou to železo, zinek, vápník, fosfor, měď a draslík
              • používá se jako náhražka bílého cukru v poměru 1:1
              • je podobný bílému cukru, ale je nutričně bohatší

Med

              • vyrábí jej včely z nektaru sbíraného z květů rostlin
              • obsahuje 40 % fruktózy a 30 % glukózy
              • obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, C, D, H, E, K a flavonoidy
              • a minerální látky jako draslík, vápník, hořčík, sodík, fosfor
              • nižší glykemický index
              • má více kalorií než běžný cukr
              • patří mezi superpotraviny
              • podporuje trávení, přispívá ke zklidnění nervové soustavy
              • využívá se v kosmetice

Dělení medu podle původu: 

Rýžový sirup

  • vzniká hydrolýzou škrobu
  • konzistencí je podobný medu, ale je méně sladký
  • obsahuje vitamín B, esenciální aminokyseliny, mangan, draslík a zinek
  • neobsahuje fruktózu
  • má nižší glykemický index než cukr
  • má vysokou energetickou hodnotu
  • může se používat při pečení, při vaření nebo jen tak do ranních cereálií

Agávový sirup

  • vyrábí se ze šťávy rostliny agáve, což je kaktus původem z Mexika
  • má nízký glykemický index, proto se doporučuje diabetikům
  • obsahuje zbytky inulinu, který podporuje střevní mikroflóru
  • obsahuje fruktózu
  • používá se jako optimální náhrada cukru do dezertů, cereálií, nápojů a pečiva

Datlový sirup

  • vyrábí se z datlí a vody bez přidání dalšího cukru
  • i tak je vysokokalorický
  • obsahuje vlákninu, antioxidanty, vitamínu B
  • obsahuje také minerální látky jako draslík, vápník, hořčík, měď, železo a fosfor
  • nedoporučuje se diabetikům
  • má podobné vlastnosti jako med
  • hodí se do kaší, k pečení nebo na palačinky

2045_sladidlo-ze-stevie-prasek-1-image