Šalvějový extrakt
Související produkty
Detailní popis produktu
Šalvějový extrakt
Informace a výživové hodnoty
Stálice středomořské kuchyně, bez které si mnoho pokrmů nedokážeme představit, silně aromatická vůně a výrazná chuť, která krásně ladí s masem, sýrem a citrusovými plody. To je šalvěj. Přidejte pár kapek do libovolného koktejlu na bázi citrusů nebo smíchejte s rozpuštěným máslem na vynikající těstovinový dresing. Extrakt můžete použít při pečení i nepečení, nebo jen pro zvýraznění chuti, aniž byste narušili strukturu jídel. Před použitím jej protřepejte.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Název rostliny Salvia je odvozen od latinského slova salvare, což znamená „léčit“.
- Druh šalvěje, šalvěj hispánská, produkuje chia semínka, která mají vysoký obsah tělu prospěšných látek.
- Jedna kapka extraktu se rovná čtvrtině čajové lžičky sušené šalvěje.
- Výroba extraktů probíhá v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje práci znevýhodněným ženám.
- Získal ocenění World Food Innovation Awards 2015 za nejlepší novou ingredienci.
Složení | Emulgátor – polysorbát 80 a šalvějový olej (30%) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | lahvička s kapátkem |
Úprava | extrakt |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výrazným aroma, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a taky může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku – například obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu, a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu, a pokud nám jde o ochucení vlastních výrobků, u nichž záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení právě přírodní extrakt.“
Jak se extrakty vyrábějí?
Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce nebo vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice (éterické oleje) a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek. V extraktech Spice Drops se ale místo etanolu používá polysorbát 80, který je vyroben z přírodního sorbitolu a kyseliny olejové, je všestranný, vysoce účinný a zcela netoxický, nemutagenní a nekarcinogenní.
Tip
Ve Světě plodů najdete i ořechové mouky či jedlé květy pro ty nejlepší dezerty!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.