Šafrán směs extrakt
Související produkty
Detailní popis produktu
Šafrán směs extrakt
Informace a výživové hodnoty
Extrakt plný vůní šafránu, kardamomu a muškátového oříšku vás uhrane. Tato kombinace koření je spojována s indickým dezertem shrikhand, což je hedvábně hladký indický tvarohový pokrm, který se datuje až do období 400 let před naším letopočtem. Jedná se o tvaroh s přidaným cukrem, který je zbavený syrovátky a dochucený špetkou kořenící směsi. Místo čistého tvarohu můžete použít i ten ochucený nebo řecký jogurt. Oblíbenou pochoutkou bývá shrikhand s mangem nebo více druhy ovoce či oříšků. Extrakt ale nemusíte použít pouze do jídel z indické kuchyně, zkuste přidat pár kapek do omáček nebo k sladkovodním rybám. Rozhodně vyzkoušejte tuto směs přidat do kynutého sladkého pečiva nebo do náplní a krémů. Před použitím extrakt protřepejte.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Jeden květ šafránu setého obsahuje pouze tři čnělky, které se následně používají jako koření.
- Původ muškátovníku vonného sahá až k indonéským ostrovům Banda a Ambon.
- Kardamom se v arabských zemích používá jako dochucovadlo kávy a čaje.
- Výroba extraktů probíhá v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje práci znevýhodněným ženám.
- Získal ocenění World Food Innovation Awards 2015 za nejlepší novou ingredienci.
Složení | Emulgátor – polysorbát 80, extrakt ze šafránu (55%), extrakt z kardamomu a extrakt z muškátového oříšku |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | Do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | lahvička s kapátkem |
Úprava | extrakt |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výrazným aroma, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a taky může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku – například obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu, a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu, a pokud nám jde o ochucení vlastních výrobků, u nichž záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení právě přírodní extrakt.“
Jak se extrakty vyrábějí?
Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce nebo vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice (éterické oleje) a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek. V extraktech Spice Drops se ale místo etanolu používá polysorbát 80, který je vyroben z přírodního sorbitolu a kyseliny olejové, je všestranný, vysoce účinný a zcela netoxický, nemutagenní a nekarcinogenní.
Tip
Použijte extrakt do smetanové omáčky a dejte si k tomu naše cvrččí těstoviny!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.