Sirup rýžový

208 Kč 181 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Hledáš méně sladké alternativní sladidlo? Tak to jsem pro Tebe ten pravý! Nejsem až tak sladký jako klasický cukr, ale o to víc mám energie. Tak si se mnou oslaď své snídaně a já Ti to vrátím velkou dávkou elánu!

          • příjemná sladká neutrální chuť
          • zdroj energie
          • má nízký glykemický index

Detailní informace

874ml
Skladem
208 Kč
181 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Sirup rýžový 

Informace a výživové hodnoty 

Rýžový cukr má neutrální a méně sladkou chuť, světlejší barvu a je také řidší jako přírodní med. Jeho využití však není o nic méně bohaté, můžete jej přidat jak do teplé tak i do studené kuchyně. Vzhledem k menší sladivosti je vhodný do pečení, kdy nezanechává jídlo těžké a přeslazené, těsto i krém však osladí dostatečně. Má nízký glykemický index, proto je vhodný i pro diabetiky. Pro snadnou manipulaci je rýžový sirup balen v plastové láhvi s bezpečným uzávěrem proti náhodnému vylití.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. rýžový sirup patří do skupiny obilných sirupů
  2. neobsahuje fruktózu, má tedy nižší glykemický index
  3. sirup se vyrábí řidší, proto se do něj následně přidává mouka - není tedy vhodný pro celiaky!
  4. je světlý, tekutý a také méně sladivý
  5. je to přírodní zdravé sladidlo, které vzniká hydrolýzou škrobu

Základní specifikace
Složení 80% rýže, voda
Země původu Pákistán
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení plastová láhev
Úprava sirup z rýže
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se vyrábí rýžový sirup?

Rýžový sirup se vyrábí hydrolýzou rýžového škrobu, tedy zahříváním suroviny a následným odpařováním vody. Patří do skupiny obilových sirupů, které z důvodu odpařování škrobu při výrobě řídnou, z tohoto důvodu se do nich přidává mouka. Sirup proto není vhodný pro celiaky. Před naléváním do jednotlivých lahví se sirup převaří a tím se zajistí delší trvanlivost.

 

Použití

  • slazení nápojů
  • přidání do koláčů
  • výroba domácích sirupů
  • výroba kompotů a džemů
  • přidání do jogurtu či krupicové kaše

 

Tip

Vyzkoušejte také agávový sirup pro ještě netradičnější oslazení Vašich cukrářských kousků!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1663 kJ / 396 kcal
Tuky 0,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 98 g
z toho cukry 74 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0,11 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: