Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0914

Rýžová 45% čokoláda

Veganská „mléčná“ čokoláda, těší mě! Místo mléka ke mně přimíchali jemný rýžový prášek, aby mě mohli jíst úplně všichni. Tak do kterého receptu si mě přidáš jako první?

⚠️ Zachraň surovinu s prošlým datem minimální trvanlivosti! Pouze do vyprodání zásob, vhodné k okamžité konzumaci. DMT 1.11.22.

  • vhodná pro vegany
  • náhrada mléčné čokolády
  • v praktických peckách

Vyberte balení

Vaše cena

0 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 7. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

67 ks skladem

PPL - ParcelShop 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
PPL 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zásilkovna 68 Kč ve středu 7. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 116 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 52 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 104 Kč ve středu 7. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve čtvrtek 8. 12.

Rýžová čokoláda 45%

Informace o produktu

Rýžová čokoláda je veganskou alternativou ke kvalitní mléčné čokoládě pro všechny, kteří ze svého jídelníčku vyřadili veškeré živočišné produkty. Obsahuje úctyhodných 45 % kakaové hmoty a jen 35 % cukru! Zbytek tvoří rýžový prášek, který rýžové čokoládě dodává dokonalou jemnost. Čokoláda je naporcovaná do malých peciček, které se hodí zvláště při rozpouštění – a to z naší zkušenosti ocení nejen cukráři, ale i domácí kuchtíci! Svou jemně medově nasládlou chutí nahradí bez problémů rýžová čokoláda tu klasickou mléčnou. Nejen vegani ji využijí na různé polevy nebo třeba jako náplň do tartaletek s čokoládou

Vegan mléčná čokoláda

Top informace o rýžové čokoládě

  • Rýžová čokoláda se vyrábí v Itálii.
  • Místo mléka obsahuje rýžový prášek a je dochucená třtinovým cukrem.
  • Neobsahuje sójový lecitin.
  • Z tuků obsahuje pouze čistý kakaový tuk získaný přímo z kakaových bobů.
  • Nasládlou chuť jí dodává vanilkový extrakt.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Nicole
20.3.2022

Při zahřátí ovoní místnost jako ranní kakao od maminky, lahodná vůně nás vrací do dětství. Mléčná čokoláda obecně patří k nejoblíbenějším i náš tým Choco Publish House se do ní zamiloval, doporučujeme a můžeme prohlásit že 31 % ze Světa Plodů se rozhodně řadí k těm lepším na trhu. Za nás 8,9 z 10 a to jen proto že nás čekají další ochutnávky čokolády 😊!

Příjemně vyvážený poměr mléčné (18 %) a kakaové (30 %) složky nás překvapil a hravě dovedl k opojení smyslů. Vlastnosti a atributy této čokolády jsou rovněž ideálním řešením pro cukrářské výrobky jak v teplém, tak v podchlazeném stavu je vhodná pro modelování a zdobení. Na produktu si také ceníme jeho lokální výroby, která ve Dvoře Králové nad Labem sahá až od roku 1992.

:) zatím netušíme, možná časem

Květa
9.7.2021

Výborné

  • Složení kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový cukr, rýžový prášek 19,5 % (sušený rýžový sirup, rýžový škrob, rýžová mouka), vanilkový extrakt
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku, Bez laktózy, Vegan
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Mléčná
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2427 kJ / 583 kcal
  • Tuky 38,7 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 23,1 g
  • Sacharidy 55 g
  • z toho cukry 39,3 g
  • Vláknina 2,4 g
  • Bílkoviny 2,4 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (6 hodnocení)
Nicole
20.3.2022

Při zahřátí ovoní místnost jako ranní kakao od maminky, lahodná vůně nás vrací do dětství. Mléčná čokoláda obecně patří k nejoblíbenějším i náš tým Choco Publish House se do ní zamiloval, doporučujeme a můžeme prohlásit že 31 % ze Světa Plodů se rozhodně řadí k těm lepším na trhu. Za nás 8,9 z 10 a to jen proto že nás čekají další ochutnávky čokolády 😊!

Příjemně vyvážený poměr mléčné (18 %) a kakaové (30 %) složky nás překvapil a hravě dovedl k opojení smyslů. Vlastnosti a atributy této čokolády jsou rovněž ideálním řešením pro cukrářské výrobky jak v teplém, tak v podchlazeném stavu je vhodná pro modelování a zdobení. Na produktu si také ceníme jeho lokální výroby, která ve Dvoře Králové nad Labem sahá až od roku 1992.

:) zatím netušíme, možná časem

Květa
9.7.2021

Výborné

Eva
18.1.2021

Moc dobrá mléčná čokoláda, chuťově bych ji připodobnila k mléčné vánoční kolekci nebo mikulášským figurkám. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

Dana Zoulová
19.12.2020

Velká spokojenost

Klára Moravcová
28.8.2020

Výborná čokoláda za super cenu, jsem zvědavá, jak dlouho mi 1 kg pytel vydrží :-)

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Rýžová 45% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?