Vyberte si extra dárek k nákupu nad 1500 Kč! 🎁 Bude to kilovka sezamu, nebo půlkilovka pražených semínek v medu? 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Novinka
Kód: 0914

Rýžová 45% čokoláda

Veganská „mléčná“ čokoláda, těší mě! Místo mléka ke mně přimíchali jemný rýžový prášek, aby mě mohli jíst úplně všichni. Tak do kterého receptu si mě přidáš jako první?

  • vhodná pro vegany
  • náhrada mléčné čokolády
  • v praktických peckách

Vyberte balení

Vaše cena

265 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 24. 1.

Kdy zboží obdržím? zavřít

150 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pondělí 24. 1.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pondělí 24. 1.
PPL 99 Kč v pondělí 24. 1.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pondělí 24. 1.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pondělí 24. 1.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pondělí 24. 1.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pondělí 24. 1.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč ve středu 26. 1.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč ve středu 26. 1.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč ve středu 26. 1.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč ve středu 26. 1.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč zítra
Zlín - Rašínova 71 65 Kč ve středu 26. 1.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč ve středu 26. 1.

Rýžová čokoláda 45%

Informace o produktu

Rýžová čokoláda je veganskou alternativou ke kvalitní mléčné čokoládě pro všechny, kteří ze svého jídelníčku vyřadili veškeré živočišné produkty. Obsahuje úctyhodných 45 % kakaové hmoty a jen 35 % cukru! Zbytek tvoří rýžový prášek, který rýžové čokoládě dodává dokonalou jemnost. Čokoláda je naporcovaná do malých peciček, které se hodí zvláště při rozpouštění – a to z naší zkušenosti ocení nejen cukráři, ale i domácí kuchtíci! Svou jemně medově nasládlou chutí nahradí bez problémů rýžová čokoláda tu klasickou mléčnou. Nejen vegani ji využijí na různé polevy nebo třeba jako náplň do tartaletek s čokoládou

Vegan mléčná čokoláda

Top informace o rýžové čokoládě

  • Rýžová čokoláda se vyrábí se v Itálii.
  • Místo mléka obsahuje rýžový prášek a je dochucená třtinovým cukrem.
  • Neobsahuje sójový lecitin.
  • Z tuků obsahuje pouze čistý kakaový tuk získaný přímo z kakaových bobů.
  • Nasládlou chuť jí dodává vanilkový extrakt.

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o čokoládě, které jste nevěděli!

10 zajímavostí o čokoládě, které jste nevěděli!

19.05.21 | 1755x přečteno | 7 minut

Jak se vyrábí čokoláda?

Jak se vyrábí čokoláda?

12.04.21 | 3600x přečteno | 7 minut

  • Složení kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový cukr, rýžový prášek 19,5 % (sušený rýžový sirup, rýžový škrob, rýžová mouka), vanilkový extrakt
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Úprava pecky
  • Dieta Bez lepku, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Chuť Mléčná
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2427 kJ / 583 kcal
  • Tuky 38,7 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 23,1 g
  • Sacharidy 55 g
  • z toho cukry 39,3 g
  • Vláknina 2,4 g
  • Bílkoviny 2,4 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Rýžová 45% čokoláda

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?