📣 MEGA AKCE! Doprava ZDARMA a SLEVY až 20 % najdete tady! 👈

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0914

Rýžová 45% čokoláda

Veganská „mléčná“ čokoláda, těší mě! Místo mléka ke mně přimíchali jemný rýžový prášek, aby mě mohli jíst úplně všichni. Tak do kterého receptu si mě přidáš jako první?

  • vhodná pro vegany
  • náhrada mléčné čokolády
  • v praktických peckách
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Rýžová čokoláda 45%

Informace o produktu

Rýžová čokoláda je veganskou alternativou ke kvalitní mléčné čokoládě pro všechny, kteří ze svého jídelníčku vyřadili veškeré živočišné produkty. Obsahuje úctyhodných 45 % kakaové hmoty a jen 35 % cukru! Zbytek tvoří rýžový prášek, který rýžové čokoládě dodává dokonalou jemnost. Čokoláda je naporcovaná do malých peciček, které se hodí zvláště při rozpouštění – a to z naší zkušenosti ocení nejen cukráři, ale i domácí kuchtíci! Svou jemně medově nasládlou chutí nahradí bez problémů rýžová čokoláda tu klasickou mléčnou. Nejen vegani ji využijí na různé polevy nebo třeba jako náplň do tartaletek s čokoládou

Vegan mléčná čokoláda

Top informace o rýžové čokoládě

  • Rýžová čokoláda se vyrábí v Itálii.
  • Místo mléka obsahuje rýžový prášek a je dochucená třtinovým cukrem.
  • Neobsahuje sójový lecitin.
  • Z tuků obsahuje pouze čistý kakaový tuk získaný přímo z kakaových bobů.
  • Nasládlou chuť jí dodává vanilkový extrakt.

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Kakaové boby jsou semena plodů kakaovníku pravého. Boby se po sklizení fermentují, aby se jejich žlutá nebo červená barva změnila na hnědou a zároveň se zvýraznila jejich chuť.

Během mletí pražených kakaových bobů se boby mění na polotekutou kakaovou hmotu. Z této hmoty se následně vyrábí kakaové máslo a kakaové pokrutiny. Kakaová hmota je klíčovou složkou při výrobě čokolády, sama o sobě se dá nazvat 100% hořkou čokoládou.

Kakaová hmota se lisuje, při čemž se z ní odděluje tuk, neboli kakaové máslo, a kakaové pokrutiny – z těch se následně vyrábí kakaový prášek. V kvalitním kakaovém prášku však stále kakaové máslo najdeme, průměrně jde přibližně o 10–30 %. 

Kakaové máslo vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kakaových bobů. Jde o čistý tuk. Přidává se do pečení, nebo jím můžete zředit hustou čokoládu. Kakaové máslo je také populární přísadou do přírodní kosmetiky.

Čokoláda se zpravidla skládá z kakaové hmoty, kakaového másla a cukru. Často se přidává ještě sušené mléko, vanilkový extrakt a emulgátory. Věděli jste, že existují ne tři, ale dokonce čtyři druhy čokolád? Hořká, mléčná, bílá a ruby!

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

Jak produkt hodnotí ostatní?
Zobrazit další hodnocení
Simona
27.12.2022

Recenze návštěvníka

Konečně kvalitní čokoláda za super cenu :). Rychlá doprava, i ostatní produkty jsou super, ještě se mi nestalo, že by u vás nebylo něco v pořádku. Děkuji.

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Nela Š.
10.12.2022

Recenze návštěvníka

Čokoládu používám jako polevu na dorty a super. Krásně se rozpustí a dá se sní velmi dobře pracovat. Je kvalitní, má sladkou chuť. Čokoládu na pečení objednávám už jen pouze u vás :). Díky Nela

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

  • Složení kakaová hmota, kakaové maslo, třtinový cukr, rýžový prášek 19,5 % (sušený rýžový sirup, rýžový škrob, rýžová mouka), vanilkový extrakt
  • Surovina Mléčná čokoláda
  • Zpracování Pecky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Itálie
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Úprava pecky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2427 kJ / 583 kcal
  • Tuky 38,7 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 23,1 g
  • Sacharidy 55 g
  • z toho cukry 39,3 g
  • Vláknina 2,4 g
  • Bílkoviny 2,4 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

5 (16 hodnocení) Aritmetický průměr z 16 udělených hodnocení.
Simona
27.12.2022

Recenze návštěvníka

Konečně kvalitní čokoláda za super cenu :). Rychlá doprava, i ostatní produkty jsou super, ještě se mi nestalo, že by u vás nebylo něco v pořádku. Děkuji.

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Nela Š.
10.12.2022

Recenze návštěvníka

Čokoládu používám jako polevu na dorty a super. Krásně se rozpustí a dá se sní velmi dobře pracovat. Je kvalitní, má sladkou chuť. Čokoládu na pečení objednávám už jen pouze u vás :). Díky Nela

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Hanka
5.10.2022

Recenze návštěvníka

Nejlepší čokoláda. Používám ji hlavně na pečení, jako polevu a nejčastěji ji přidávám do muffinů nebo bábovek. Peču už pár desítek let, takže nějaké ty zkušenosti už mám a tuto můžu opravdu jen a jen doporučit. Fakt je výborná, doporučila jsem ji i sousedce a také si ji nemůže vynachválit. Kupujeme pravidelně :)

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Ilona
6.2.2023

Recenze návštěvníka

Může jen doporučit, osobně objednávám ve velkém.

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Petr
4.2.2023

Recenze návštěvníka

Vynikající, dobře se s ní pracuje, doporučuji

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Verča
3.2.2023

Recenze návštěvníka

Super, objednám znovu

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Bára
25.1.2023

Recenze návštěvníka

Nejlepší čokoláda

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Nicole
20.3.2022

Recenze návštěvníka

Při zahřátí ovoní místnost jako ranní kakao od maminky, lahodná vůně nás vrací do dětství. Mléčná čokoláda obecně patří k nejoblíbenějším i náš tým Choco Publish House se do ní zamiloval, doporučujeme a můžeme prohlásit že 31 % ze Světa Plodů se rozhodně řadí k těm lepším na trhu. Za nás 8,9 z 10 a to jen proto že nás čekají další ochutnávky čokolády 😊!

Příjemně vyvážený poměr mléčné (18 %) a kakaové (30 %) složky nás překvapil a hravě dovedl k opojení smyslů. Vlastnosti a atributy této čokolády jsou rovněž ideálním řešením pro cukrářské výrobky jak v teplém, tak v podchlazeném stavu je vhodná pro modelování a zdobení. Na produktu si také ceníme jeho lokální výroby, která ve Dvoře Králové nad Labem sahá až od roku 1992.

:) zatím netušíme, možná časem

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Květa
9.7.2021

Recenze nakupujícího heureka.cz

Výborné

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Lenička
12.4.2021

Recenze nakupujícího heureka.sk

vynikajuca chut, ina ako ostatne bezne cokolady

Původně vloženo k Mléčná 33% čokoláda Chiara

Eva
18.1.2021

Recenze návštěvníka

Moc dobrá mléčná čokoláda, chuťově bych ji připodobnila k mléčné vánoční kolekci nebo mikulášským figurkám. Malé čoko penízky jsou ideální formou jak pro kontrolované mlsání, tak i pro snadné cukrářské zdobení nebo vaření - ještě jsem nezkoušela, ale myslím, že půjdou úplně krásně rozpouštět.

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Dana Zoulová
19.12.2020

Recenze návštěvníka

Velká spokojenost

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Klára Moravcová
28.8.2020

Recenze návštěvníka

Výborná čokoláda za super cenu, jsem zvědavá, jak dlouho mi 1 kg pytel vydrží :-)

Původně vloženo k Mléčná 31% čokoláda

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?