Smoothie rybízové lyofilizované prášek

166 Kč 144 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Už nevědí, co se mnou! Nejprve ze mě udělali smoothie, vysušili mě mrazem a rozdrtili na prach. Stále jsem sladce-kyselkavý a použitelný. Rybízové smoothie s banánem a jablkem trochu jinak!

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • vhodné do smoothies, do snídaňových kaší, jogurtů a na zdobení dezertů
          • v celku mě mají také, podívej!

Detailní informace

100g
Vyprodáno
166 Kč
144 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Smoothie rybízové lyofilizované prášek

Informace a výživové hodnoty

Někdo si rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo má zas raději tekuté smoothiečka. My jsme pro vás naše smoothie čtverečky vysušili a rozdrtili na prach. Rybízový smoothie prášek je vyráběn z ovocného pyré, které je jen z ovoce, bez přidaného cukru a jiných aditiv. Našemu francouzskému dodavateli se podařilo pyré lyofilizovat právě tak, že výsledný prášek je bez vody, ale živiny a koncentrovaná rybízová chuť zůstaly. Jelikož je ovoce bez přidaného cukru, je také vhodnou zdravou sladkostí pro vaše malé ratolesti.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Vitamíny a minerální látky ovoce jsou zachovány.
  2. Chutná jako rybízový piškot.
  3. Vhodné využití i jako přírodní barvivo.
  4. Bez přídavku cukru nebo jiných aditiv.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.

 

Základní specifikace
Složení čtverečky rybízové (rybízové pyré, jablečné pyré, banánové pyré, jablečný koncentrát)
Země původu Francie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme vzali 100 g ovoce a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí."

 

Jak se smoothie suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se čtverečky rozdrtí na prach.

 

Použití

  • do ovesných kaší
  • do granoly
  • do jogurtu
  • příprava a zdobení dezertů
  • vhodné jako přírodní barvivo do krému

 

Tip

Nemusíte smoothie jen pít, můžete si na něj i pochutnat! Co tak vyzkoušet naše smoothie lyofilizované čtverečky rybízové

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1519 kJ / 359 kcal
Tuky 1,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g
Sacharidy 73,4 g
z toho cukry 67,4 g
Vláknina 12,6 g
Bílkoviny 3,5 g
Sůl 0,0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Sodík mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: