Smoothie rybízové lyofilizované prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Smoothie rybízové lyofilizované prášek
Informace a výživové hodnoty
Někdo si rád zakousne do čerstvého ovoce, někdo má zas raději tekuté smoothiečka. My jsme pro vás naše smoothie čtverečky vysušili a rozdrtili na prach. Rybízový smoothie prášek je vyráběn z ovocného pyré, které je jen z ovoce, bez přidaného cukru a jiných aditiv. Našemu francouzskému dodavateli se podařilo pyré lyofilizovat právě tak, že výsledný prášek je bez vody, ale živiny a koncentrovaná rybízová chuť zůstaly. Jelikož je ovoce bez přidaného cukru, je také vhodnou zdravou sladkostí pro vaše malé ratolesti.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Vitamíny a minerální látky ovoce jsou zachovány.
- Chutná jako rybízový piškot.
- Vhodné využití i jako přírodní barvivo.
- Bez přídavku cukru nebo jiných aditiv.
- Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě.
Složení | čtverečky rybízové (rybízové pyré, jablečné pyré, banánové pyré, jablečný koncentrát) |
Země původu | Francie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme vzali 100 g ovoce a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a na rozdíl od ovocných šťáv a pyré se nekazí."
Jak se smoothie suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se čtverečky rozdrtí na prach.
Použití
- do ovesných kaší
- do granoly
- do jogurtu
- příprava a zdobení dezertů
- vhodné jako přírodní barvivo do krému
Tip
Nemusíte smoothie jen pít, můžete si na něj i pochutnat! Co tak vyzkoušet naše smoothie lyofilizované čtverečky rybízové?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1519 kJ / 359 kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 73,4 g |
z toho cukry | 67,4 g |
Vláknina | 12,6 g |
Bílkoviny | 3,5 g |
Sůl | 0,0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Sodík | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.