Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

od 83 Kč od 72 Kč bez DPH

Zvolte variantu

V létě mě možná máš na zahrádce, ale pokud Tě přepadne chuť i mimo sezónu, není problém! Ve Světě plodů mě najdeš kdykoli, a to jemně kyselého a příjemně křupavého. Tak už mě ochutnej!

Detailní informace

100g
Skladem
83 Kč
72 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
223 Kč
194 Kč bez DPH
500g
Vyprodáno
367 Kč
319 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
1 053 Kč
916 Kč bez DPH
15kg (karton)
Skladem
8 948 Kč
7 781 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

Informace a výživové hodnoty

Malé kyselé černé bobule ze zahrádek našich babiček jsou každoroční letní rutinou. Jejich kyselá chuť zakroutí s nejedním jazýčkem. To je právě proto, že jsou doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A jak to už bývá, skončí sezóna a tuto skvělou kyselou pochoutku neuvidíme až do dalšího léta. Proto jsme se rozhodli oblíbený rybíz vysušit mrazem, což na chuti a vůni vůbec neubralo, jediné, co rybíz ztratil, je voda. Díky této metodě si můžete suroviny skladovat ve své spíži po celý rok. Pokud bobule vložíte do vody, tak se z části rehydratují a budou téměř stejně šťavnaté jako čerstvé!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemických látek.
  3. Bez přídavku cukru a jiných aditiv.
  4. Obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku.
  5. Obsahuje množství rychlých sacharidů a vysoký obsah vlákniny.

 

Základní specifikace
Složení 100% černý rybíz 
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. 
Země původu Německo
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava celé bobule
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Černý rybíz patří mezi velkoplodé kultivary vypěstované na farmě, dužina je světlá s malými semínky uvnitř a po lyofilizaci jsou bobule lehké a křupavé jako popcorn. Na 100 gramů produktu je potřeba 400 gramů čerstvé suroviny, která si i v sušené podobě ponechává vysoký obsah vitamínu C a dalších prospěšných látek. Trochu barví, jsou kyselé a voňavé, takže i po sezóně si můžete užít jejich skvělou svěží chuť."

 

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Máte chuť si přidat rybíz do smoothie nebo zmrzliny? Nechali jsme je pro vás umlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1152 kJ / 275 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g
Sacharidy 32,6 g
z toho cukry 32,6 g
Vláknina 35,2 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník 85 mg
Železo 3 mg
Hořčík 33 mg
Fosfor 90 mg
Draslík 672 mg
Sodík 12 mg
Vitamín C 102 mg

 

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: