Černý rybíz lyofilizovaný

od 97 Kč od 84 Kč bez DPH

Zvolte variantu

V létě mě možná máš na zahrádce, ale pokud Tě přepadne chuť i mimo sezónu, není problém! Ve Světě plodů mě najdeš kdykoli, a to jemně kyselého a příjemně křupavého. Tak už mě ochutnej!

Detailní informace

100g
Skladem
97 Kč
84 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
264 Kč
230 Kč bez DPH
500g
Skladem
412 Kč
358 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Černý rybíz lyofilizovaný

Informace a výživové hodnoty

Malé kyselé černé bobule ze zahrádek našich babiček jsou každoroční letní rutinou. Jejich kyselá chuť zakroutí s nejedním jazýčkem. To je právě proto, že jsou doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A jak to už bývá, skončí sezóna a tuto skvělou kyselou pochoutku neuvidíme až do dalšího léta. Proto jsme se rozhodli oblíbený rybíz vysušit mrazem, což na chuti a vůni vůbec neubralo, jediné, co rybíz ztratil, je voda. Díky této metodě si můžete suroviny skladovat ve své spíži po celý rok. Pokud bobule vložíte do vody, tak se z části rehydratují a budou téměř stejně šťavnaté jako čerstvé!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemických látek.
  3. Bez přídavku cukru a jiných aditiv.
  4. Obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku.
  5. Obsahuje množství rychlých sacharidů a vysoký obsah vlákniny. 
 

Poznámka nákupčího

„Černý rybíz patří mezi velkoplodé kultivary vypěstované na farmě, dužina je světlá s malými semínky uvnitř a po lyofilizaci jsou bobule lehké a křupavé jako popcorn. Na 100 gramů produktu je potřeba 400 gramů čerstvé suroviny, která si i v sušené podobě ponechává vysoký obsah vitamínu C a dalších prospěšných látek. Trochu barví, jsou kyselé a voňavé, takže i po sezóně si můžete užít jejich skvělou svěží chuť.

 

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Máte chuť si přidat rybíz do smoothie nebo zmrzliny? Nechali jsme je pro vás umlít na prášek!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Rybíz
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: černý rybíz lyofilizovaný
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Německo
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: celé bobule
Obchodní třída: Premium
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1320 kJ / 315 kcal
Tuky: 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 77 g
z toho cukry: 42 g
Vláknina: 21 g
Bílkoviny: 7 g
Sůl: 0,01 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
RN Avatar autora | 3.3.2021
Mňam, tohle je přesně pro mě. Kyselé já rád.