Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

od 83 Kč od 72 Kč bez DPH

Zvolte variantu

V létě nás možná máš na zahrádce, ale pokud na nás máš chuť i mimo sezónu, tak není problém! Ve Světě plodů nás najdeš celý rok a to jemně kyselé, příjemně křupavé, no a vždy připravené pro Tvůj mlsný jazýček!

Detailní informace

100g
Skladem
83 Kč
72 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
223 Kč
194 Kč bez DPH
500g
Skladem
367 Kč
319 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
1 053 Kč
916 Kč bez DPH
15kg (karton)
Skladem
8 948 Kč
7 781 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

Informace a výživové hodnoty

Malé kyselé černé bobule ze zahrádek našich babiček jsou každoroční letní rutinou. Jejich kyselá chuť zakroutí s nejedním jazýčkem, to je právě pro to, že jsou doslova napumpované vysokou dávkou vitamínu C. A jak to už bývá, skončí sezóna a tuto skvělou kyselou pochoutku neuvidíme až do dalšího léta. Proto jsme se rozhodli oblíbený rybíz vysušit mrazem, což na chuti a vůni vůbec neubralo, ale na vodě ano. Díky této metodě si můžete suroviny skladovat ve své špajzce po celý rok. Pokud bobule vložíte do vody, tak se z části rehydratují a budou téměř stejně šťavnaté jako čerstvé!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek
  3. bez přídavku cukru a jiných aditiv
  4. obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku
  5. kombinace látek v rybízu podporuje celkově imunitu, funkčnost těla a zároveň zlepšuje vitalitu

 

Základní specifikace
Složení 100% černý rybíz 
Země původu Německo
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava celé bobule
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Černý rybíz patří mezi velkoplodé kultivary vypěstované na farmě, dužina je světlá s malými semínky uvnitř a po lyofilizaci jsou lehké a křupavé jako popcorn. Na 100 g produktu je potřeba 400 g čerstvé suroviny, které si i v sušené podobě ponechává vysoký obsah vitamínu C a dalších užitečných látek. Trocha barví, jsou kyselé a voňavé, takže i po sezóně si můžete užít jejich skvělou svěží chuť."

 

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace nebo jinak sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se rybíz vařil při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše připílenina, než bobule rybízu.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Máte chuť si přidat rybíz do smoothies nebo zmrzliny? Nechali jsme je pro Vás umlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1152 kJ / 275 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g
Sacharidy 32,6 g
z toho cukry 32,6 g
Vláknina 35,2 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápnik  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: