Růžové přírodní barvivo z pitahayi
Související produkty
Detailní popis produktu
Růžové přírodní barvivo z pitahayi
Informace a výživové hodnoty
Prášková potravinářská barviva jsou vlastně pigmenty, které můžete použít do různých korpusů, těst, krémů a nádivek. Nanést je můžete štětcem nebo přímo svými prsty. Barvivo je získané ze sušené pitahaye, a tak si můžete být jisti, že je přírodní. Má práškovou konzistenci, díky níž se s ním snadno a rychle manipuluje. Je výborným přírodním zdrojem vlákniny a také účinným antioxidantem. Protože je ovoce před rozemletím sušené mrazem, zachovává si jemné aroma a svěží chuť.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Čistě přírodní.
- Vhodné pro vegany.
- Neobsahuje žádná umělá éčka.
- Jemně nasládlá, ale stále neutrální chuť.
- Složené pouze ze sušené pitahaye.
Složení | mrazem sušená pitahaya (dračí ovoce) prášek |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Čína |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jaký je rozdíl mezi umělými a přírodními barvivy?
Umělá barviva se získávají ze surovin anorganického neboli "neživého" původu. Použití těchto barviv je velmi přísně kontrolováno. U některých potravin se proto umělá barviva nesmí vůbec používat, u ostatních potravin je zákonem stanovený bezpečný limit. V procesu tvorby barviv s přírodním původem by při přípravě neměly být použity žádné chemikálie ani umělé konzervanty. Takové barvivo je možné připravit i přímo doma v kuchyni. V menším množství vody jednoduše vyvařte potravinu s přirozeně silným zbarvením (např. červenou řepu, mrkev či maliny a borůvky) a hustou tekutinu následně přidávejte do vybraných pokrmů. Takto připravené barvivo byste měli zkonzumovat do dvou týdnů. Pro zajištění delší životnosti barviva můžete přidat citrónovou šťávu, která působí jako přírodní konzervant. Pro výrobu sušeného barviva je nutné surovinu lyofilizovat a rozdrtit, v tomto případě se zachová mnohem výraznější chuť potraviny. Tato přírodní barviva mnohokrát přebírají názvy po svých čerstvých rodičích – například žluté barvivo kurkumin získalo jméno podle kurkumy.
Tip
Pokud se chystáte péct, vyzkoušejte i naše 100% ořechové mouky, pasty anebo koláč ozdobte lyofilizovaným ovocem.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.