Růžové přírodní barvivo z pitahayi

od 370 Kč od 322 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Podívej se na mou půvabnou barvu! Krásně Ti vše obarvím a také jsem 100% přírodní, vyrobeno z pitahaye. Tak si se mnou zahraj na Picassa a použij mě jako netradiční osvěžení svých cukrářských výtvorů!

          • zpestří každý dezert
          • neovlivňuje chuťové vlastnosti
          • vhodné pro vegany

Detailní informace

20g
Vyprodáno
370 Kč
322 Kč bez DPH
100g
Vyprodáno
795 Kč
691 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Růžové přírodní barvivo z pitahayi

Informace a výživové hodnoty

Prášková potravinářská barviva jsou vlastně pigmenty, které můžete použít do různých korpusů, těst, krémů a nádivek. Nanést je můžete štětcem nebo přímo svými prsty. Barvivo je získané ze sušené pitahaye, a tak si můžete být jisti, že je přírodní. Má práškovou konzistenci, díky níž se s ním snadno a rychle manipuluje. Je výborným přírodním zdrojem vlákniny a také účinným antioxidantem. Protože je ovoce před rozemletím sušené mrazem, zachovává si jemné aroma a svěží chuť. 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. čistě přírodní
  2. vhodné pro vegany
  3. neobsahuje žádná umělá éčka
  4. jemně nasládlá, ale stále neutrální chuť
  5. složené pouze ze sušené pitahaye

 

Základní specifikace
Složení mrazem sušená pithaya prášek
Země původu Čína
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jaký je rozdíl mezi umělými a přírodními barvivy?

Umělá barviva se získávají ze surovin anorganického neboli "neživého" původu. Použití těchto barviv je velmi přísně kontrolováno. U některých potravin se proto umělá barviva nesmí vůbec používat, u ostatních potravin je zákonem stanovený bezpečný limit. V procesu tvorby barviv s přírodním původem by při přípravě neměly být použity žádné chemikálie ani umělé konzervanty. Takové barvivo je možné připravit i přímo doma v kuchyni, v menším množství vody jednoduše vyvařte potravinu s přirozeně silným zbarvením (např. červenou řepu, mrkev či maliny a borůvky) a hustou tekutinu následně přidávejte do vybraných pokrmů. Takto připravené barvivo byste měli zkonzumovat do dvou týdnů. Pro zajištění delší životnosti barviva můžete přidat citrónovou šťávu, která působí jako přírodní konzervant. Pro výrobu sušeného barviva je nutné surovinu lyofilizovat a rozdrtit, v tomto případě se zachová mnohem výraznější chuť potraviny. Tato přírodní barviva mnohokrát přebírají názvy po svých čerstvých rodičích - například žluté barvivo kurkumin získalo jméno podle kurkumy.

 

Použití

  • do omáček
  • do ovesných kaší, pudinků a krémů
  • do korpusů, koláčů a jiných pokrmů
  • do míchaných drinků a smoothie
  • do různých alko a nealko nápojů

 

Tip

Pokud se chystáte péct, vyzkoušejte i naše 100% ořechové moukypasty anebo koláč ozdobte lyofilizovaným ovocem.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: