Růžová voda
Související produkty
Detailní popis produktu
Růžová voda
Informace o produktu
Naše sladká a voňavá růžová voda je vyrobena z těch nejkvalitnějších a nejčistějších růžových lístků. Má jemně květinové tóny, které se hodí jako skvělý doplněk do džemů, nápojů, pečiva nebo také i na francouzské makronky. Tato sladce vonící voda se také skvěle páruje s ovocem, čokoládou, vanilkou a hodí se ke míchaným koktejlům od rumu, bourbonu až po Aperol a mezcal.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Vyrobeno z pravý růžových květů.
- Bezlepkové, vhodné pro vegany.
- Propylenglykol je hygroskopická látka, která napomáhá udržovat páry vonných látek v sobě.
- Nenarušují strukturu produktu.
- Stačí pár kapek k dosažení potřebného výsledku.
Složení | propylenglykol, alkohol 40%, růžový olej, přírodní aroma |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | USA |
Trvanlivost | min. 3–18 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | skleněná lahvička |
Úprava | parní destilát z čistých květin |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
"O aromata jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy, drinku nebo čehokoliv dalšího pár kapkami přírodní aromy s výraznou vůní, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, např. obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek aroma a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu. A pokud vám jde o ochucení vlastních výrobků, kde vám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – přírodní aroma. "
Jak se aroma vyrábějí?
Aromata se vyrábějí ze surovin, které jsou tak málo výrazné, že je nejde extrahovat tak snadno jako vanilku. Například, pokud bychom chtěli extrahovat meloun na jednu lahvičku extraktu, nestačil by nám ani plavecký bazén melounu. Proto se pro výrobu aroma nepoužívá klasická extrakce s rozpuštěním v ethanolu, ale látky zodpovědné za vůni se speciální metodou replikují (množí). Jelikož taková aroma má vlastnost rychle se vypařovat, je vložena do hygroskopického (bez vůně a chuti) propylenglykolu, který pohltí vodní páry látky a mění jejich skupenství z páry na hustou tekutinu.
Tip
Co tak si svůj zákusek ozdobit krásnými jedlými květy?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.