Rozmarýn lyofilizovaný (mrazem sušený) kousky

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Do salátu, omáčky, těstovin, prostě se mnou můžeš experimentovat! Mám krásnou barvu a spolu s výrazným aroma vyniknu jak při přípravě jídla, tak i při zdobení! V létě limča, v zimě čaj, voním celý rok!

          • 100% mrazem sušená bylinka 
          • poctivá chuť rozmarýnu bez zbytečných aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

25g
Skladem
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Rozmarýn lyofilizovaný (mrazem sušený) kousky

Informace a výživové hodnoty

Rozmarýn je surovina, na kterou by byl hřích zapomenout při vaření nejen středomořských pokrmů. Díky své výrazné vůni si skvěle rozumí například s pečenými bramborami, zeleninou, rybami, drůbeží nebo těstovinami. A pokud jste fanoušky domácího bylinkového másla, přidejte do něj pár lístků rozmarýnu a provoňte svá jídla!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. latinský název se dá také přeložit jako „mořská rosa“ – ros a marinus
  2. odstraňuje pocity únavy a působí močopudně
  3. je to přírodní ochucovadlo
  4. rozmarýn je trvale zelená, hustě větvená rostlina dorůstající až dvou metrů
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% rozmarýn
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 25 g
Úprava kousky rozmarýnu
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Použití

  • ochucení potravin, hlavně masa a ryb
  • na pizzu, těstoviny
  • do omáček, pomazánek
  • do polévek
  • do salátů

 

Tip

Vyzkoušejte k obědu či večeři vegan těstoviny spolu s naším kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: