Červená řepa lyofilizovaná

177 Kč 154 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jako reakci na častou kritiku, že má červená šťáva zase zašpinila polovinu kuchyňské desky, jsem se raději nechala usušit mrazem. Už tolik nebarvím, za to chutnám a voním úplně stejně! Navíc pocházím z Česka.

          • zachovány všechny nutričně prospěšné látky
          • RAW = surovina byla zpracována do teploty 42 °C, živá strava
          • snadná manipulace a skladování

Detailní informace

100g
Vyprodáno
177 Kč
154 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Červená řepa lyofilizovaná

Informace a výživové hodnoty 

Milujete řepu v každé její podobě? Připravili jsme ji pro vás nakrájenou na plátky a následně usušenou mrazem. Červená řepa má blahodárný vliv na naše tělo a přináší nám nespočet živin. Nemusíte se bát, že by sušením ztratila své blahodárné účinky, naopak. Příjemným plusem mrazem sušené řepy je to, že tolik nebarví a přitom chutná stejně jako ta čerstvá.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Největší řepa, která byla dosud vypěstována měla 23,4 kg.
  2. Z červené řepy se dá udělat výborné chutné víno.
  3. Sklenička šťávy z červené řepy rychleji odbourává alkohol v těle.
  4. V Řecku se původně červená řepa pěstovala jako lék.
  5. Dodává pružnost a lesk vlasům, pleti a nehtům.
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se řepa pěstuje?

Červená řepa je poměrně nenáročná na pěstování, proto ji může pěstovat každý z nás, kdo má možnost ji vysadit na zahrádce. Semena se sázejí zhruba 3 až 4 cm hluboko pod zem a jednotlivé rostliny by měly být od sebe vzdáleny nejméně 10 cm. Co se týče klimatických podmínek, červenou řepu je možné pěstovat na našem území prakticky všude. Stačí jí pouze dostatek živin a dostatečná vláha. Sklízí se zhruba za 60–140 dní, ale pokud zůstane v zemi trošku déle, nenastane velký problém. Důležité je však brát v úvahu, že přezrálá řepa by mohla být hořká a mohla by dřevnatět.

 

Tip

Zabalte si řepu do sváčonosiče a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zelenina lyofilizovaná (mrazem sušenná)
Surovina: Řepa
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: červená řepa lyofilizovaná plátky
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: plátky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1419 kJ / 340 kcal
Tuky: 1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 56 g
z toho cukry: 56 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 13 g
Sůl: 0,2 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: