Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Veganské mac and cheese

 

Makaróny se sýrem jsou americkou tradicí. A taky vysokokalorickou bombou. Původní recept je jednoduchý, stejně jako ten náš. Pojďte si s námi připravit odlehčenou veganskou verzi, po které nebudete muset dvě hodiny odpočívat. Postup zvládnete levou zadní a olizovat se budete až za ušima! 

 ikona-hod-ok  45 minut       ikona-porce-ok  4 porce
mac-and-cheese-vegan
 

Co budete potřebovat:

Na ‚‚sýrovou‘‘ omáčku (4 až 5 porcí)

 

Těstoviny na jednu porci:

 

Den dopředu si namočíme kešu ořechy do studené vody. A rovnou si můžeme přichystat i rostlinné mléko. Využít můžete třeba ořechové, a pokud nevíte, jak na něj, poradíme vám

Květák a mrkve nakrájíme a vaříme v mírně osolené vodě asi 15 minut (do měkka). Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji na půlměsíčky a s trochou oleje zkaramelizujeme na pánvi. Uvařený květák a mrkve, osmaženou cibulku, namočené kešu a rostlinné mléko dáme do mixéru. Celou směs mixujeme dohladka

Nakonec omáčku dochutíme. Přidáme lžíci hořčice, kurkumu, lahůdkové droždí, sladkou papriku a prášek z česneku. Dle chuti přidáme sůl a pepř. 

Omáčku podáváme s vegan rýžovými těstovinami, které vaříme 8–10 minut v osolené vodě. Omáčka výborně poslouží třeba také jako dip k zelenině nebo nachos.
 

Tip!

Mrkněte na náš videorecept!

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SVĚT PLODŮ (@svetplodu)

 

Až se vám mac and cheese podle našeho receptu doma povedou, nezapomeňte se podělit o radost. Pochlubte se nám fotkou, pošlete ji na Facebook do zpráv nebo nás označte na InstagramuBudeme se těšit!

 

 

 

logo_small