Šohajky: Nepečené čokoládové košíčky

 

Milujete čokoládu v kombinaci s arašídovým máslem? Tak to jste tu správně! Jestli nestíháte a chcete návštěvě přichystat nenáročnou dobrotu k odpolední kávě, vyzkoušejte naše rychlé šohajky. Jsou veganské, stačí je ozdobit oříšky nebo lyofilizovaným ovocem a parádu udělají stejnou jako kdejaký dort. Recept jsme pro vás připravili ve spolupráci s Nikoletkou z Veglajf.

 
cokoladovo-arasidove-kosicky
 

Co budete potřebovat:

Na košíčky:

 

Na ozdobu:

 

Ve vodní lázni na mírném ohni roztopíme čokoládu s kokosovým olejem. Nezapomeňte směs stále míchat. Polovinou směsi pak naplníme rovnoměrně papírové nebo kovové košíčky. Množství záleží na velikosti, obvykle to jsou 1–2 polévkové lžíce čokolády na jeden košíček. 

Čokoládu necháme chvíli vychladnout a následně ji asi na hodinu vložíme do ledničky, aby ztuhla. Poté na ni navrstvíme arašídové máslo a zalejeme ji zbývající čokoládou tak, aby bylo máslo zakryté.

Ještě tekutou svrchní vrstvu ozdobíme lyofilizovaným ovocem nebo oříšky podle chuti a necháme šohajky ještě alespoň půl hodiny v lednici, aby ztuhly.

 

Až se vám šohajky podle našeho receptu doma povedou, nezapomeňte se podělit o radost. Pochlubte se nám fotkou, pošlete ji na Facebook do zpráv nebo nás označte na Instagramu a nezapomeňte označit i @veglajf. Budeme se těšit!

 

 

logo_small