Rychlé čokoládové tartaletky

 

Milujete čokoládu v kombinaci s arašídovým máslem? Tak to jste tu správně! Jestli nestíháte a chcete návštěvě přichystat nenáročnou dobrotu k odpolední kávě, vyzkoušejte rychlé čokoládové tartaletky. Jsou veganské, stačí je ozdobit oříšky nebo lyofilizovaným ovocem a parádu udělají stejnou jako kdejaký dort. Recept jsme pro vás připravili ve spolupráci s Nikoletkou z Veglajf.

 
tartaletky-recept
 

Co budete potřebovat:

Na tartaletky:

 

Na ozdobu:

 

Ve vodní lázni na mírném ohni roztopíme čokoládu s kokosovým olejem. Nezapomeňte směs stále míchat. Polovinou směsi pak naplníme rovnoměrně papírové nebo kovové košíčky na tartaletky. Množství záleží na velikosti košíčků, obvykle to je 1–2 polévkové lžíce čokolády na jednu tartaletku. 

Čokoládu necháme chvíli vychladnout a následně ji asi na hodinu vložíme do ledničky, aby ztuhla. Poté na ni navrstvíme arašídové máslo a zalejeme ji zbývající čokoládou tak, aby bylo máslo zakryté.

Tartaletky ozdobíme lyofilizovaným ovocem nebo oříšky podle chuti a necháme je ještě alespoň půl hodiny v lednici, aby ztuhly.

 

Až se vám tartaletky podle našeho receptu doma povedou, nezapomeňte se podělit o radost. Pochlubte se nám fotkou, pošlete ji na Facebook do zpráv nebo nás označte na Instagramu a nezapomeňte označit i @veglajf. Budeme se těšit!

 

 

logo_small