Malinové makronky

 

Křehké sladké francouzské makronky s nejjemnější bílou čokoládou uvnitř? Už se vám sbíhají sliny? A co když vám řekneme, že uvnitř těchto makronek najdete i jemně kyselkavé lyofilizované maliny, které polechtají vaše chuťové pohárky víc než kdejaký dort z cukrárny! Recept na malinové makronky jsme pro vás připravili ve spolupráci s Magdou z profilu @trouba_z_palavy.

 ikona-hod-ok  2 hodiny       ikona-porce-ok  40 kusů

malinove-makronky

Fotky a recept:  @trouba_z_palavy 
 

Co budete potřebovat:

Na makronky 

Na ganache 

 

Postup na přípravu ganache

Náplň je vhodné připravit si den předem, bude se vám s ní pak lépe pracovat. Smetanu na šlehání nalijeme do hrnce a ohřejeme na mírném plameni. Než začne šlehačka vařit, hrnec odstavíme, přidáme do něj čokoládu a do rozpuštěné směsi přihodíme hrst rozdrcených lyofilizovaných malin. Na závěr vmícháme ještě malinový prášek. 

Ganache nalijeme do misky a vložíme přes noc do lednice. Na druhý den dáme ganache do cukrářského sáčku a plníme makronky. 

 

A jak na makronky?

Nejprve si v míse důkladně smícháme moučkový cukr a mandlovou mouku. V robotu si vyšleháme bílky s cukrem a špetkou soli a postupně do nich vmícháme sypkou směs mouky a cukru. 

Krouživými pohyby spojujeme obě části. Mícháme, dokud nedosáhneme lávové konzistence. Těsto by mělo pomalu stékat ze špachtle jako láva. Pokud se vám to nedaří, nevěšte hlavu a jemně promíchávejte krouživými pohyby dál. Správnou techniku můžete najít na Youtube pod názvem „macaronage“. 

Až má těsto požadovanou konzistenci, přichází pravý čas na přidání barviva. Dávejte si ale pozor na množství i původ. Většinou stačí opravdu jen pár kapek a vždy vybírejte přírodní barviva s jasně deklarovaným původem.

Směs vložíme do cukrářského sáčku s kulatou zdobící špičkou. Na pečící papír s její pomocí děláme bobky o libovolné velikosti. Dbejte na to, abyste mezi makronkami vždy měli rozestupy a abyste kolečka na plech dělali pod pravým úhlem.  

Plechem následně párkrát bouchneme o kuchyňskou linku, aby se z makronek dostal přebytečný vzduch. 

Makronky ještě před pečením musíme nechat chvíli uschnout v pokojové teplotě. Doba schnutí je velmi individuální, záleží na pokojové teplotě, vlhkosti i počasí. Naše makronky si vyžádaly 30 minut schnutí, ale u vás mohou být podmínky, a tedy i doba schnutí, jiné. Jakmile bude povrch makronek pokrývat tvrdší suchá krusta, je čas dát makronky do vyhřáté trouby. 

Makronky pečeme 12–14 minut v horkovzdušné troubě na 150 stupňů.

 
jednoduchy-recept-na-makronky
 

Až se vám makronky podle našeho receptu doma povedou, nezapomeňte se podělit o radost. Pochlubte se nám fotkou, pošlete ji na Facebook do zpráv nebo nás označte na Instagramu a nezapomeňte označit i Magdu z @trouba_z_palavy! Budeme se těšit!

 

 

 logo_small