Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Malinová mléčná rýže s bílou čokoládou

 

Už vás nudí ovesná kaše? Zkuste kaši z mléčné rýže. Doplníte si do ní malinový prášek, který ji nejen krásně dobarví, ale dodá dokonale sladkou chuť s kyselkavým koncem. Nahoře ji ozdobíte čerstvým nebo lyofilizovaným ovocem a máte božskou snídani nejen na víkend, ale i pro produktivní den. Recept pro nás připravila Ivetka alias Gazdina a my na něm můžeme oči nechat.

 ikona-hod-ok  40 minut       ikona-porce-ok  1–2 porce

mlecna-kase-s-malinami-recept

 Fotky a recept: @gazdina 
 

Co budete potřebovat? 

Na rýžovou kaši:

 

Na dozdobení:

 

Mléčnou rýži si na 5 minut namočíme do studené vody, poté ji propláchneme a dáme do teplého mléka spolu s máslem a špetkou soli. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou a občas promícháme, aby se nám rýže nepřipalovala. Rýže je měkká asi po 25 minutách. Konzistenci kaše si můžete upravit podle sebe ­– pokud by se vám zdála příliš hustá, můžete ji naředit dalším mlékem a nechat ještě chvíli provařit.

Jakmile je mléčná rýže hotová, vypneme ohřev a do teplé kaše vmícháme bílou čokoládu – promícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Rýži ochutnáme a pokud byste si ji chtěli ještě přisladit, přidejte sladidlo podle chuti. Nakonec k rýži přisypeme malinový prášek, promícháme a můžeme servírovat.

Kaši v misce dozdobíme čerstvým ovocem, bílou čokoládou a sušenými jedlými květy.

 
recept-mlecna-kase-malinova

 

Až se vám mléčná kaše podle našeho receptu doma povede, nezapomeňte se podělit o radost. Pochlubte se nám fotkou, pošlete ji na Facebook do zpráv nebo nás označte na Instagramu a nezapomeňte označit taky @gazdinaBudeme se těšit!

 

 

logo_small