Kokosovomangový nanuk do ruky

 

Je libo trošku exotiky? Nemusíte si ji užívat jen v létě, i když právě do parných slunečných dní se nejlépe hodí zchlazení v podobě zmrzliny. Nechce se vám do obchodu? A co když vám řekneme, že si můžete připravit dokonalý nanuk i doma! Recept je snadný, nebojte. Připravili jsme ho pro vás ve spolupráci s Dominikou z @nanuky.do.ruky. Tak šup, ať už jeden můžete mít i vy!

 ikona-hod-ok  3 hodiny*     ikona-porce-ok  asi 24 kusů*
* Závisí na velikosti formiček, doba je uvedena včetně tuhnutí v mrazáku.

nanuky-recept

Fotky a recept: @nanuky.do.ruky

Co budete potřebovat?

Na mangovou vrstvu:

  • 300 g jakéhokoliv těsta (nepř. piškot nebo bábovka)
  • asi 200 g mangového pyré
  • 1 polévkovou lžíci cukru krystal

 

Na kokosovou vrstvu:

  • 1 kokosový puding
  • 400 ml mléka
  • 3 polévkové lžíce cukru krystal
  • 500 g jemného tvarohu
  • 4 polévkové lžíce kokosové pasty 
  • 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu 

 

Na polevu a dozdobení

 

Do misky si rozdrtíme jakékoliv těsto. Použít můžete bábovkové, těsto na dort nebo i obyčejný piškot. Podle konzistence do těsta postupně přidáváme mangové pyré tak, aby hmota nebyla ani moc hustá, ani příliš tekutá. Pro zvýraznění chuti do směsi přidáme ještě trochu cukru. 

Až hmotu vypracujeme, jemně ji vtlačíme do formy na nanuk. Měla by sahat asi do ⅓ formy. me ji ztuhnout do mrazáku. 

Než nám mangová část zmrzne, připravíme si kokosovou náplň. Nejprve si uvaříme kokosový puding. Až je hotový, za stálého míchání k němu přidáme tvaroh, kokosovou pastu a strouhaný kokos. Kokosovou náplň necháme zchladnout na pokojovou teplotu a pak teprve plníme směs do formiček na ztuhlou mangovou vrstvu.

 
nanuk-kokos-mango
 

V tomto kroku záleží na tom, jaké máte formy na nanuky a kdy je do nich vhodné vsunout dřívko nebo plastovou špachtli na držení. Zároveň doporučujeme při plnění formiček využít cukrářský sáček

Naplněné formy s nanuky necháme alespoň 3 hodiny uležet v mrazáku. 

A teď ještě přijde třešnička na dort. Před vytažením nanuků si roztopíme čokoládu. My jsme tentokrát zvolili ruby čokoládu pro její dokonalou barvu a jemně kyselkavé tóny! Nanuky ponoříme do rozpuštěné čokolády, ozdobíme kokosovými plátky a mrazem sušeným mangem a necháme zatuhnout. 

 

Tak co, už víte který parný den si zpříjemníte slaďoučkým mlsáním?  Až se vám nanuky podle našeho receptu doma povedou, nezapomeňte se podělit o radost. Pochlubte se nám fotkou, pošlete ji na Facebook do zpráv nebo nás označte na Instagramu a nezapomeňte ani na @nanuky.do.ruky! Budeme se těšit!

 

 

logo_small