Jahodové muffiny z kokosové mouky

KOKOSOVÁ MOUKA má vysoký obsah vlákniny, nízký obsah sacharidů, neobsahuje laktózu a je lehce stravitelná. Mezi její účinky patří: Pomáhá čistit organismus, napomáhá trávící soustavě, posiluje imunitní systém, zbavuje tělo odpadních látek, prevence rakoviny tlustého střeva, kožních potíží, cukrovky... Využívá se k přípravě dezertů, pečiva, dortů, smoothie, koktejlů, jogurtů, k zahuštění polévek a omáček...

Ingredience na 12 muffinů:

► 1 hrnek kokosové mouky
► 24 ks mražených jahod (můžete obměnit malinami, lesním ovocem...)
► 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
► 1/2 hrnku kokosového/mandlového (kravského) mléka
► 6 vajec
► na doslazení dle chuti med nebo agávový sirup
► pár kapek vanilkové esence
► lžičku jedlé sody
► špetku soli
► 12 papírových košíčků

Postup:
Jako první si rozehřejeme troubu na 180° a nachystáme si plech na muffiny. V menší míse smícháme kokosovou mouku, špetku soli a jedlou sodu. Ve velké míse rozšleháme vejce, přidáme k nim rozpuštěný kokosový olej, mléko, vanilkovou esenci a dosladíme dle chuti a vše pořádně promícháme. Do této tekuté směsi přidáme směs sypkou a vše spolu zamícháme. Do každé formičky na muffiny si vložíme papírový košíček, dále 1 mraženou jahodu, zakryjte ji připraveným těstem a nahoru opět dejte další jahodu.

https://www.svetplodu.cz/fotky23566/blog/1498035198.jpg