Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Domácí housky

 

Mmm, jak jsou vláčné a křupavé zároveň. Co je tajemství nejlepších domácích housek? Láska, péče a recept ze Světa plodů. Dopřejte dětem na svačinu do školy, rodině na výlet nebo sobě jen tak na nedělní snídani domácí housky! Provoní celý dům a polechtají chuťové buňky jako nic předtím. A když si s nimi pohrajete, budou i zábavné. Tak hurá do kuchyně!

 ikona-hod-ok  90 minut       ikona-porce-ok  6 housek
domaci-housky-recept
 

Co budete potřebovat? 

 

A jak na to?

Do velké mísy nasypeme všechny mouky, promícháme je a uprostřed vytvoříme důlek. Do důlku rozdrolíme droždí, přidáme lžičku cukru a soli a zalijeme vlažnou vodu. Droždí ve vodě rozmícháme, aby se rozpustilo. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 15 minut vzejít kvásek.

Až je kvásek tak akorát, přidáme do mísy olivový olej. Teď je taky čas na oblíbená semínka či ořechy – nám houstičky moc chutnají s dýňovými, slunečnicovými nebo konopnými semínky, přihodit ale můžete i pinie nebo mandle.

A začneme hníst těsto. Těsto na housky by mělo být hladké a nelepkavé. Uhnětené těsto rozdělíme na poloviny. Z každé ze kterých vytvarujeme 6 stejných kuliček. Kuličky dáme na plech vystlaný pečícím papírem, přikryjeme je utěrkou a necháme 20 minut nakynout. Mezitím necháme troubu předehřát na 200 °C.

Nakynuté bulky potřeme vajíčkem a dáme péct do trouby na 10 minut. 

Chcete-li housky vyšperkovat, můžete se inspirovat naší Terezkou, která je upekla ve tvaru malých medvídků. Jako oči a nos použijte lískové oříšky, pusinku vytvarujete pomocí kešu. Děti budou mít radost a ve třídě budou se svou svačinou za hvězdy – uvidíte!

 
svaciny-do-skoly

 

 

logo_small