Čokoládové košíčky
Máme pro vás ten nejjednodušší recept, ze kterého vzniknou kouzelně sladké košíčky plné čokolády. V kuchyni vám s nimi mohou pomoci i ti nejmenší a ingredience můžete podle chuti obměňovat. Vyřádí se na nich i ti největší kreativci a pošmáknou nejnáročnější gurmáni. Tyto čokoládové košíčky pro nás vytvořila Terezka z Inspired Kitchen a my jsme si je jednoduše zamilovali!

Co budete potřebovat:
Na směs:
- 100 g hořké čokolády
- 100 g rozinek Jumbo
- 100 g kousků mandlí
- šťáva z poloviny pomeranče
- půl lžičky pomerančové kůry
Na dozdobení:
Nad vodní lázní s rozpusťte čokoládu. Měla by být hořká, ale je na vás, kterou si zvolíte. Můžete sáhnout třeba po 60% čokoládě z Peru, a pokud máte raději výraznější, doporučujeme 70% čokoládu přímo z Česka. V každém případě je lepší sáhnout po čokoládě v peckách. Bude se rychleji rozpouštět, pracuje se s ní jednoduše a můžete nepozorovaně ujídat! Do rozpuštěné čokolády přidejte šťávu z pomeranče a pomerančovou kůru. Pokud budete přidávat kůru z kupovaného pomeranče, vždy dbejte na BIO kvalitu.
Mezitím si najemno nakrájejte mandle a rozinky. Pokud máte doma předpřipravené kousky, máte hotovo! Vše promíchejte s čokoládou a vzniklou směs dejte malou lžičkou do papírových košíčků.
Na závěr už zbývá jen košíčky dozdobit. Dokud je čokoláda měkká a poddajná, posypejte je nadrcenými pistáciemi a pomerančovou kůrou – košíčkům to dodá šťavnatou barvu a jemně exotickou chuť. Pozvedne je to na úplně jinou úroveň!
Abyste je mohli jíst bez rizika upatlání, dejte je do lednice ztuhnout.

Recept z kuchyně Inspired Kitchen