Čaj z kustovnice čínské

Ingredience na 1 porci:
1 lžičku kustovnice čínské (Goji)
250-300 ml vody

Postup:
Do hrnečku si dejte 1 vrchovatou lžičku plodů goji a zalijte 250-300 ml horké vody. Nechejte několik minut luhovat a můžete pít. Zbylé plody kustovnice nevyhazujte, ale dále používejte (př. zkonzumujte), neboť vitamíny a další látky si plody zachovají i po luhování. Čaj není potřeba sladit. Pokud by někdo přece jen potřeboval, jen kapkou medu. Čaj můžete popíjet denně, ovšem maximálně tři týdny, pak by měla následovat týdenní pauza.

Výhody kustovnice čínské (Goji) jsou: zlepšují kvalitu spánku, zpomalují stárnutí, pomáhá ulevit od bolesti hlavy, závratí, od bolestí v zádech, v nohou, v kolenou, snižuje krevní tlak, posiluje činnost jater a ledvin, zklidňuje podrážděné oči, posiluji kosti, svaly, nehty, napomáhá ke snížení váhy, užívá se k léčbě rakoviny, snižuje riziko jejího vzniku a napomáhá zastavit růst nádoru, navíc pravidelná konzumace posiluje obranyschopnost a imunitu těla atd.