Vyberte si extra dárek k nákupu nad 1500 Kč! 🎁 Bude to kilovka sezamu, nebo půlkilovka pražených semínek v medu? 

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0756

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Jen růžová to může být. Malá, růžová a sladká? Tak to prr! Růžová sice jsem, ale moje kyselost Tě zatahá za uši. Máš rád kyselé? Potom není co řešit, určitě z nás budou kámoši.

  • výrazná kyselá chuť
  • bez aditiv
  • dlouhá trvanlivost

Vyberte balení

Vaše cena

276 Kč

Zboží můžete mít už ve středu 26. 1.

Kdy zboží obdržím? zavřít

55 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč ve středu 26. 1.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč ve středu 26. 1.
PPL 99 Kč ve středu 26. 1.
PPL - ParcelShop 99 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč ve středu 26. 1.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč ve středu 26. 1.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v pátek 28. 1.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v pátek 28. 1.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v pátek 28. 1.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v pátek 28. 1.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 25. 1.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v pátek 28. 1.
Brno - Zelný trh 21 65 Kč v pátek 28. 1.

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Informace o produktu

Rebarbora je asi nejkyselejší rostlina, kterou známe. Téměř vždy ji najdeme v kombinaci s cukrem, který tak akorát tlumí její výraznou chuť. Rebarbora je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vysoké množství vlákniny. Náš rebarborový prášek chutná stejně kysele jako čerstvá rostlina a zachoval si také všechny živiny. Prášek neobsahuje žádná aditiva, pouze rebarborové stonky.

Použití

Lyofilizovanou rebarboru si můžete vychutnat v nápojích, a to zejména v čaji nebo v domácí limonádě. Velkou parádu ale prášek udělá i v jídlech. Kdo by přece nezbožňoval rebarborový koláč? A pokud si troufáte, můžete si připravit i rebarborový dort! Krému rebarborový prášek dodá jemnou béžovou barvu a strukturu – pozor, nerozpustí se. Prášek se také snadno skladuje, stačí mu pokojová teplota bez přístupu vzduchu – v takových podmínkách vám vydrží několik měsíců.

TOP informace o rebarborovém prášku

  1. Kyselost rebarboře jí dodává vysoké množství kyseliny jablečné a šťavelové.
  2. V Americe se řadí mezi ovoce, ale u nás patří mezi zeleninu.
  3. Prášek z rebarbory lehce barví a není zcela rozpustný.
  4. K jídlu se používají pouze stonky.
  5. Sezóna rebarbory jsou pouze dva měsíce na jaře, naši ale můžete mít po celý rok!
Tomáš Hofman

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

  • Složení prášek z lyofilizovaných stonků rebarbory
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení PET dóza
  • Úprava prášek
  • Typ sušení sušení mrazem
  • Surovina Rebarbora
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1090 kJ / 239 kcal
  • Tuky 1,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
  • Sacharidy 18,1 g
  • z toho cukry 15 g
  • Vláknina 42,5 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?