Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 22312x přečteno
DÁREK: 500 g mandlí při nákupu nad 1299 Kč. S kódem CHCIMANDLE skočí do košíku automaticky. Neplatí pro velkoobchod.
Jen růžová to může být. Malá, růžová a sladká? Tak to prr! Růžová sice jsem, ale moje kyselost Tě zatahá za uši. Máš rád kyselé? Potom není co řešit, určitě z nás budou kámoši.
Alternativní produkty z kategorie Přírodní barviva:
Rebarbora je asi nejkyselejší rostlina, kterou známe. Téměř vždy ji najdeme v kombinaci s cukrem, který tak akorát tlumí její výraznou chuť. Rebarbora je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vysoké množství vlákniny. Náš rebarborový prášek chutná stejně kysele jako čerstvá rostlina a zachoval si také všechny živiny. Prášek neobsahuje žádná aditiva, pouze rebarborové stonky. Objevte také naši lahodnou mrazem sušenou zeleninu a zeleninové prášky.
Lyofilizovanou rebarboru si můžete vychutnat v nápojích, a to zejména v čaji nebo v domácí limonádě. Velkou parádu ale prášek udělá i v jídlech. Kdo by přece nezbožňoval rebarborový koláč? A pokud si troufáte, můžete si připravit i rebarborový dort! Krému rebarborový prášek dodá jemnou béžovou barvu a strukturu – pozor, nerozpustí se. Prášek se také snadno skladuje, stačí mu pokojová teplota bez přístupu vzduchu – v takových podmínkách vám vydrží několik měsíců.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí