Zimní výprodej stále běží! 💥 Ulovte SLEVY až 50 %!💥

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0895

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Sladká? Tak to prr! Moje kyselost Tě zatahá za uši! Máš rád kyselé? Není co řešit, stoprocentně z nás budou kámoši!

  • 100% ovoce
  • kyselá chuť
  • zachované živiny
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Informace o produktu

Rebarbora je asi nejkyselejší rostlina, kterou známe. Téměř vždy ji najdeme v kombinaci s cukrem v podobě koláčů, marmelád, sirupů nebo limonád. Je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vysoké množství vlákniny. U nás najdete rebarboru sušenou mrazem, díky kterému si zachovala chuť, vůni a nutriční látky. Nápaditosti se meze nekladou, tak si přimíchejte prášek kamkoli – bude to čaj, limonáda nebo krém?

TOP informace o rebarborovém prášku

  1. Kyselost jí dodává vysoké množství kyseliny jablečné a šťavelové.
  2. V Americe se řadí mezi ovoce, ale u nás patří mezi zeleninu.
  3. Ovocný prášek lehce barví a není zcela rozpustný.
  4. K jídlu se používají pouze stonky.
  5. Sezóna rebarbory jsou pouze dva měsíce na jaře, naši ale můžete mít po celý rok!

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Proč jsme do balení s ovocnými prášky přidali silikagel?
Lyofilizace

Lyofilizace

15.12.20 | 20211x přečteno | 4 minuty

  • Složení Rebarbora lyofilizovaný prášek
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
  • Typ sušení mrazem ve vakuu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1090 kJ / 239 kcal
  • Tuky 1,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
  • Sacharidy 18,1 g
  • z toho cukry 15 g
  • Vláknina 42,5 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z 0 udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?