🎄 Brno, Olomouc a Zlín – naše tři prodejny na náměstí mají až do Vánoc otevřeno i v neděli do 12:00❗️

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Sladká? Tak to prr! Moje kyselost Tě zatahá za uši! Máš rád kyselé? Není co řešit, stoprocentně z nás budou kámoši!

  • 100% ovoce
  • kyselá chuť
  • zachované živiny

Vyberte balení

Vaše cena

318 Kč

Zboží můžete mít už v pondělí 13. 12.

Kdy zboží obdržím? zavřít

200 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč v pondělí 13. 12.
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč v pondělí 13. 12.
PPL 99 Kč v pondělí 13. 12.
PPL - ParcelShop 99 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč v pondělí 13. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč v pondělí 13. 12.
Zlín - Gahurova 4467 65 Kč v úterý 14. 12.
Olomouc - Sokolská 44 65 Kč v úterý 14. 12.
Olomouc - Horní náměstí 202/15 65 Kč v úterý 14. 12.
Brno - Jezuitská 11 65 Kč v úterý 14. 12.
Staré město u Bruntálu 262 65 Kč v úterý 14. 12.
Zlín - Rašínova 71 65 Kč v úterý 14. 12.

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Informace o produktu

Rebarbora je asi nejkyselejší rostlina, kterou známe. Téměř vždy ji najdeme v kombinaci s cukrem v podobě koláčů, marmelád, sirupů nebo limonád. Je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vysoké množství vlákniny. U nás najdete rebarboru sušenou mrazem, díky kterému si zachovala chuť, vůni a nutriční látky. Nápaditosti se meze nekladou, tak si přimíchejte prášek kamkoli – bude to čaj, limonáda nebo krém?

TOP informace o rebarborovém prášku

  1. Kyselost jí dodává vysoké množství kyseliny jablečné a šťavelové.
  2. V Americe se řadí mezi ovoce, ale u nás patří mezi zeleninu.
  3. Prášek lehce barví a není zcela rozpustný.
  4. K jídlu se používají pouze stonky.
  5. Sezóna rebarbory jsou pouze dva měsíce na jaře, naši ale můžete mít po celý rok!  

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Lyofilizace

Lyofilizace

15.12.20 | 1950x přečteno | 4 minuty

  • Složení Rebarbora lyofilizovaný prášek
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava prášek
  • Typ sušení mrazem ve vakuu
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1090 kJ / 239 kcal
  • Tuky 1,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
  • Sacharidy 18,1 g
  • z toho cukry 15 g
  • Vláknina 42,5 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?