Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Rebarbora lyofilizovaná (mrazem sušená) prášek

262 Kč 228 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jen růžová to může být! Malá, růžová a sladká? Tak to prr! Růžová sice jsem, ale moje kyselost Tě zatahá za uši! Máš rád kyselé? Není co řešit, to z nás budou kámoši!

          • 100% mrazem sušené ovoce
          • poctivá chuť rebarbory bez přidaných barviv, cukrů nebo aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

35g
Vyprodáno
262 Kč
228 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Rebarbora lyofilizovaná (mrazem sušená) prášek

Informace a výživové hodnoty

Rebarbora je asi nejkyselejší rostlina, kterou známe. Téměř vždy ji najdeme v kombinaci s cukrem v podobě koláčů, marmelád, sirupů nebo limonád. Je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vysoké množství vlákniny. U nás najdete rebarboru sušenou mrazem, díky kterému si zachovala chuť, vůni a nutriční látky. Nápaditosti se meze nekladou, tak si přimíchejte prášek kamkoli – bude to čaj, limonáda nebo krém?

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Kyselost jí dodává vysoké množství kyseliny jablečné a šťavelové.
  2. V Americe se řadí mezi ovoce, ale u nás patří mezi zeleninu.
  3. Prášek lehce barví a není zcela rozpustný.
  4. K jídlu se používají pouze stonky.
  5. Sezóna rebarbory jsou pouze dva měsíce na jaře, naši ale můžete mít po celý rok!

 

Základní specifikace
Složení 100% rebarbora
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 35 g
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě!

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Použijte rebarboru při pečení spolu s našimi 100% ořechovými moukami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 239 kJ / 1090 kcal
Tuky 1,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 18,1 g
z toho cukry 15 g
Vláknina 42,5 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: