Rebarbora lyofilizovaná (mrazem sušená) prášek

262 Kč 228 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jen růžová to může být! Malá, růžová a sladká? Tak to prr! Růžová sice jsem, ale moje kyselost tě zatahá za uši! Máš rád kyselé? Není co řešit, to z nás budou kámoši!

          • 100% mrazem sušené ovoce
          • poctivá chuť rebarbory bez přidaných barviv, cukrů nebo aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

35g
Skladem
262 Kč
228 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Rebarbora lyofilizovaná (mrazem sušená) prášek

Informace a výživové hodnoty

Rebarbora je asi nejkyselejší rostlina, kterou známe. Téměř vždy ji najdeme v kombinaci s cukrem v podobě koláčů, marmelád, sirupů nebo limonád. Je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vysoké množství vlákniny. U nás najdete rebarboru sušenou mrazem, díky kterému si zachovala chuť, vůni a nutriční látky. Nápaditosti se meze nekladou, tak si přimíchejte prášek kamkoli –  bude to čaj, limonáda, nebo krém?

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. kyselost jí dodává vysoké množství kyseliny jablečné a šťavelové
  2. v Americe se řadí mezi ovoce, ale u nás patří mezi zeleninu
  3. prášek lehce barví a není zcela rozpustný
  4. k jídlu se používají pouze stonky
  5. sezóna rebarbory jsou pouze dva měsíce na jaře, naši ale můžete mít po celý rok!

 

Základní specifikace
Složení 100% rebarbora
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 35 g
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě!

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše připálenina. 

 

Použití

  • do horkých nápojů a drinků
  • do smoothies, ovesných kaší
  • na pečení i nepečení
  • příprava a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Použijte rebarboru při pečení spolu s našimi 100% ořechovými moukami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 239 kJ / 1090 kcal
Tuky 1,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 18,1 g
z toho cukry 15 g
Vláknina 42,5 g
Bílkoviny 8 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: