💚 Zelený čtvrtek se SLEVOU 15 % na vše zelené TADY 👈 S DOPRAVOU do výdejen jen za 49 Kč 🚚

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0756

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Jen růžová to může být. Malá, růžová a sladká? Tak to prr! Růžová sice jsem, ale moje kyselost Tě zatahá za uši. Máš rád kyselé? Potom není co řešit, určitě z nás budou kámoši.

  • výrazná kyselá chuť
  • bez aditiv
  • dlouhá trvanlivost
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Přírodní barviva:

Rebarbora lyofilizovaná prášek

Informace o produktu

Rebarbora je asi nejkyselejší rostlina, kterou známe. Téměř vždy ji najdeme v kombinaci s cukrem, který tak akorát tlumí její výraznou chuť. Rebarbora je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vysoké množství vlákniny. Náš rebarborový prášek chutná stejně kysele jako čerstvá rostlina a zachoval si také všechny živiny. Prášek neobsahuje žádná aditiva, pouze rebarborové stonky. Objevte také naši lahodnou mrazem sušenou zeleninu a zeleninové prášky

Použití

Lyofilizovanou rebarboru si můžete vychutnat v nápojích, a to zejména v čaji nebo v domácí limonádě. Velkou parádu ale prášek udělá i v jídlech. Kdo by přece nezbožňoval rebarborový koláč? A pokud si troufáte, můžete si připravit i rebarborový dort! Krému rebarborový prášek dodá jemnou béžovou barvu a strukturu – pozor, nerozpustí se. Prášek se také snadno skladuje, stačí mu pokojová teplota bez přístupu vzduchu – v takových podmínkách vám vydrží několik měsíců.

TOP informace o rebarborovém prášku

  1. Kyselost rebarboře jí dodává vysoké množství kyseliny jablečné a šťavelové.
  2. V Americe se řadí mezi ovoce, ale u nás patří mezi zeleninu.
  3. Prášek z rebarbory lehce barví a není zcela rozpustný.
  4. K jídlu se používají pouze stonky.
  5. Sezóna rebarbory jsou pouze dva měsíce na jaře, naši ale můžete mít po celý rok!
Tomáš Hofman

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

  • Složení prášek z lyofilizovaných stonků rebarbory
  • Surovina Rebarbora
  • Zpracování Prášek
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava prášek
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1090 kJ / 239 kcal
  • Tuky 1,9 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
  • Sacharidy 18,1 g
  • z toho cukry 15 g
  • Vláknina 42,5 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?