Rakytník lyofilizovaný

od 190 Kč –20 %
Rakytník lyofilizovaný z ČR 1 image
od 190 Kč –20 % od 152 Kč od 132 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem trošku kyselý, ale to proto, že jsem plný Céčka! Ani lyofilizací mě o něj neochudili! Také při kousání nejsem tolik křupavý jako jiné lyofilizované ovoce. Obsahuji totiž svůj zdravý olej!

Zachraň surovinu a máš ji s 20% slevou! DMT 10/21

Detailní informace

25g
Skladem
190 Kč
152 Kč
132 Kč bez DPH
100g
Skladem
714 Kč
571 Kč
497 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
1 929 Kč
1 543 Kč
1 342 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Rakytník lyofilizovaný

Informace a výživové hodnoty 

Máte rádi jemně kyselou chuť? Připravili jsme si pro vás rakytník, který vašemu tělu dodá denní dávku prospěšných látek. I když je mrazem sušený, nemusíte se bát, že by potřebné látky ztratil. Nyní nemusíte být celé dny na zahrádce a ztrácet čas sbíráním a čištěním jeho plodů. Navíc koupí tohoto produktu podporujete lokální trh. Pokud vás však více láká jemně kyselá chuť obohacena o sladký prvek, zkuste rakytník v 70% hořké čokoládě!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Rakytník je dvoudomá rostlina, proto při sázení je nutná samčí i samičí rostlina.
  2. Je považován za rostlinu budoucnosti, protože obsahuje velké množství prospěšných látek.
  3. Jedna kulička rakytníku dokáže pokrýt denní dávku vitamínu C.
  4. Velké množství vitamínu C se zachová, i když jsou plody zamrazené, tepelně zpracované či usušené.
  5. Má pozitivní účinek na paměť a myšlení.
 

Poznámka nákupčího


„Plody rakytníku jsou malé, žluté, kyselé bobulky plné semínek, ty když rozkoušete, uvolní se z nich rakytníkový olej. Je bohatý na vitamín C, který se lyofilizací zachová a neztrácí se. Díky vysokému podílu právě vitamínu C a rakytníkového oleje je plod i po usušení měkký a není možné dosáhnout křupavosti jako je tomu u jiných mrazem sušených produktů. Na výrobu 100 g rakytníku připadá 550 g čerstvé suroviny, kterou vypěstovali a sklidili farmáři v Česku. Zajímavost: aby rakytník plodil, je třeba mít v okruhu 15 m plodiny samčí i samičí rostliny!“

 

Jak se rakytník pěstuje?

Rakytník je dvoudomá rostlina, to je důvod, proč potřebuje samčí i samičí rostliny, jinak by neplodila. Pěstovat rakytník není až tak složité, proto se nemusíte obávat ho pěstovat na svých zahrádkách. Daří se mu nejlépe na sluníčku v dobře propustné půdě. Jediné, co mu opravdu nesvědčí, je stín a trvale vlhká půda. Rakytník je velmi odolná rostlina, takže se nemusíte obávat, že by přísun mrazu nebo veder nevydržel. I když je jeho pěstování velmi jednoduché, jeho sběr je však tou nelehkou a nemilou částí. Díky trnům, které tuto krásnou rostlinku zdobí, se stává z trhání plodů celkem náročná a trpělivá práce. Vyčesávat plody se nedoporučuje, protože i při ručním sběru mohou kuličky snadno prasknout, a to kvůli tenké slupce a poměrně velkému množství šťávy ukryté v plodu.

 

Tip

Zabalte si rakytník do sváčonosiče a můžete ho mít vždy a všude po ruce!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Rakytník
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: rakytník lyofilizovaný
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: celé kousky
Obchodní třída: Premium
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1569 kJ / 375 kcal
Tuky: 27 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 2,7 g
Sacharidy: 21 g
z toho cukry: 8,5 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 8,1 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Rakytník lyofilizovaný (mrazem sušený) z ČR

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: