Rakytník v 70% hořké čokoládě

od 1 044 Kč od 908 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Víte o tom, že jsem plný C-éčka? A teď mě díky lyofilizaci můžete mít během celého roku! Chutnám kysele a trochu trpce, tak jsem se nechal obalit v hořké čokoládě, která zdokonaluje mou chuť!

Detailní informace

500g
Skladem
1 044 Kč
908 Kč bez DPH
3kg (gastro)
Skladem
5 481 Kč
4 766 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Rakytník v 70% hořké čokoládě

Informace a výživové hodnoty 

Milujete kyselou chuť obohacenou o sladký podtón? Tak tento produkt je stvořen přímo pro Vás! Ušetřili jsme Vám práci s trháním rakytníku na zahrádce a rovnou jsme Vám ho připravili v kombinaci s vynikající českou čokoládou. Koupí tohoto produktu nejen podporujete lokální trh, stejně jako my, ale také si zajistíte přísun prospěšných látek pro Vaše tělo, a to jen v jedné dávce!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. rakytník je dvoudomá rostlina, proto při sázení je nutná samčí i samičí rostlina
  2. je považován za rostlinu budoucnosti, protože obsahuje velké množství prospěšných látek
  3. jedna kulička rakytníku dokáže pokrýt denní dávku vitamínu C
  4. velké množství vitamínu C se zachová, i když jsou plody zamrazené, tepelně zpracované či usušené
  5. má pozitivní účinek na paměť a myšlení

 

Základní specifikace
Složení rakytník mrazem sušený, 70% hořká čokoláda (kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kakaové máslo, emulgátor (sójový lecitin, polyglycerol-polycirín-oleát), vanilkový extrakt BOURBON MADAGASKAR)
Země původu vyrobené v ČR
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava dražovaný rakytník v hořké čokoládě
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se rakytník pěstuje?

Rakytník je dvoudomá rostlina, to je důvod, proč potřebuje samčí i samičí rostliny, jinak by nevyrostla. Pěstovat rakytník není až tak složité, proto se nemusíte obávat ho pěstovat na svých zahrádkách. Daří se mu nejlépe na sluníčku v dobře propustné půdě. Jediné, co mu opravdu nesvědčí, je stín a trvale vlhká půda. Rakytník je velmi odolná rostlina, takže se nemusíte obávat, že by přísun mrazu nebo veder nevydržel. I když je jeho pěstování velmi jednoduché, jeho sběr je však tou nelehkou a nemilou částí. Díky trnům, které tuto krásnou rostlinku zdobí, se stává z trhání plodů celkem náročná a trpělivá práce. Vyčesávat plody se nedoporučuje, protože i při ručním sběru mohou kuličky snadno prasknout, a to kvůli tenké slupce a poměrně hodně šťávy ukryté v plodu.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do jogurtů nebo müsli
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • na zdobení dezertů
  • na výrobu šťáv i medu

 

Tip

Zabalte si rakytník do produktivní krabičky a můžete ho mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2237 kJ / 539 kcal
Tuky 38,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 19,6 g
Sacharidy 33,9 g
z toho cukry 21,1 g
Vláknina 13,1 g
Bílkoviny 9,1 g
Sůl 0,02 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
DJ Avatar autora | 7.8.2019
Jemná kyselost od rakytníku a hořkost od čokolády vytváří v ústech zajímavou kombinaci chutí. Určitě stojí za vyzkoušení :)