Pomerančový extrakt
Související produkty
Detailní popis produktu
Pomerančový extrakt
Informace o produktu
Pomerančový extrakt bez pomeranče? U nás to nehrozí. Náš extrakt je totiž vyroben z nejkvalitnějších surovin, které extraktu dodávají pravou pomerančovou chuť. Právě náš dodavatel vybírá své suroviny pečlivě a také ty, které nejsou geneticky modifikované a neobsahují konzervační látky. Extrakty se používají při pečení, ale i nepečený, pro vyzvednutí chuti produktu, aniž narušily jeho strukturu. Jsou vysoce koncentrované, takže průměrně pět až šest kapek nahradí jednu čajovou lžičku čerstvé suroviny.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Vyrobené z přírodních surovin (ne GMO).
- 6 kapek se rovná jedné čajové lžičce čerstvé suroviny.
- Bezlepkové, vhodné pro vegetariány.
- Po přidání nenarušují strukturu produktu.
- Aromatické látky v pomerančích se snadno extrahují do rozpouštědla.
Složení | ethanol 90%, přírodní pomerančový olej, voda |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | USA |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | skleněná lahvička |
Úprava | extrakt |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
"O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výraznou vůní, než surovinou, která tak silným aromatem nedisponuje a může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, např. obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu. A pokud vám jde o ochucení vlastních výrobků, kde vám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – přírodní extrakt."
Jak se extrakty vyrábějí?
Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce, nebo i vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek.
Tip
Co tak si svůj zákusek ozdobit chutnou pomerančovou čokoládou?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.