Pomerančová voda
Související produkty
Detailní popis produktu
Pomerančová voda
Informace o produktu
Voda pomerančového květu, známá také jako éterický olej Neroli, se vyrábí destilací z květů pomeranče. Výrobce vybírá své suroviny pečlivě a také takové, které nejsou geneticky modifikované a neobsahují konzervační látky. Pomerančová voda přináší sladkou vůni pomerančového háje, která se používá při pečení ale také nepečení a jejich úkolem je vyzvednutí chuti produktu, aniž by narušily jeho strukturu. Jen pár kapek stačí pro dosažení konkrétní sladké pomerančové chuti.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Vyrobeno z pravý pomerančových květů.
- Bezlepkové, vhodné pro vegany.
- Propylenglykol je hygroskopická látka, která napomáhá udržovat páry vonných látek v sobě.
- Nenarušují strukturu produktu.
- Stačí pár kapek k dosažení potřebného výsledku.
Složení | propylenglykol, alkohol 45%, pomerančový olej, přírodní aromata |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | USA |
Trvanlivost | min. 3–18 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | sklenená lahvička |
Úprava | parní destilát z čistých květin |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
"O aromata jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy, drinku nebo čehokoliv dalšího pár kapkami přírodní aromy s výraznou vůní, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, např. obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek aroma a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu. A pokud vám jde o ochucení vlastních výrobků, kde vám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – přírodní aroma. "
Jak se aroma vyrábějí?
Aromata se vyrábějí ze surovin, které jsou tak málo výrazné, že je nejde extrahovat tak snadno jako vanilku. Například, pokud bychom chtěli extrahovat meloun na jednu lahvičku extraktu, nestačil by nám ani plavecký bazén melounu. Proto se pro výrobu aroma nepoužívá klasická extrakce s rozpuštěním v ethanolu, ale látky zodpovědné za vůni se speciální metodou replikují (množí). Jelikož taková aroma má vlastnost rychle se vypařovat, je vložena do hygroskopického (bez vůně a chuti) propylenglykolu, který pohltí vodní páry látky a mění jejich skupenství z páry na hustou tekutinu.
Tip
Co tak si svůj zákusek ozdobit krásnými jedlými květy nebo pomerančovou čokoládou?
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.