Pomerančová kůra 1–2 mm

od 87 Kč od 76 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Mmm, pomeranč! Jsem voňavoučký jako letní ráno a barevný jako podzimní odpoledne. A víš, co ještě? S radostí se o to vše podělím. Jen mě přidej do pečení a počkej si na ten zázrak. 

          • přírodní citrusový produkt
          • obsahuje množství vitaminu C
          • osvěžení pečiva, zákusků i nápojů

Detailní informace

100g
Skladem
87 Kč
76 Kč bez DPH
500g
Skladem
415 Kč
361 Kč bez DPH
9kg (karton)
Skladem
7 079 Kč
6 156 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Pomerančová kůra 1–2 mm

Informace o produktu

Jste profesionálním cukrářem? Nebo si na něj chcete alespoň zahrát? Pamatujte, nejdůležitější je vášeň. A s touto pomerančovou kůrou prožijete opravdu vášnivé chvíle. Hned po otevření balíčku vám do nosu udeří její svěží a výrazná vůně. Pomerančová kůra se získává přímo z čerstvých pomerančů, které jsou nejprve šetrně, ale poctivě očištěné a následně jemně nastrouhané. Kůra se hodí do klasického pečiva i neobvyklých zákusků, do teplých nápojů či vonných směsí do obývacího pokoje. Jednoduše kamkoli, kde vám přinese radost.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  • Pomerančová kůra je bohatá na vlákninu.
  • Pomeranč je plodem pomerančovníku čínského.
  • Pochází z daleké jihovýchodní Asie.
  • Významnými pěstiteli jsou například Itálie, Francie či Brazílie.
  • Plody pomerančovníku se nazývají bobule, s velikostí 5–12 cm.

Základní specifikace
Složení 100% kůra z pomerančů
Země původu Francie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný sáček
Úprava nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, sušené suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
 
 
K čemu pomerančová kůra slouží?
 
Pomerančová kůra má opravdu nespočet využití. Můžete si ní například rozvonět domácnost jednoduchým povařením v malém množství vody, kde můžete přidat i skořici či hřebíček. Nebo přisypte trochu kůru do svíčky během teplého večera na terase a komáři vás nebudou otravovat. Nejlepší využití má však pomerančová kůra přímo ve vaší kuchyni. Osvěží piškotové těsto i jakoukoli krémovou náplň, šmrnc dodá domácím sušenkám, ale klidně i krupicové kaši. Můžete ní posypat hotový koláč nebo si ji přimíchat do teplého nápoje. Takový punč či svařené víno posune pomerančová kůra na zcela jinou úroveň požitku.

  

Použití

  • ochucení pečiva i koláčů
  • vhodné do nádivek a krémů
  • rozvoní relaxační místnost
  • dochutí svařené víno i punč
  • k přípravě aromatických čajů

 

Tip

Zbožňujete pomerančovou chuť? Vyzkoušejte také naši pomerančovou čokoládu či pomerančový extrakt!

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: