Pistácie pražené v kajenském pepři

od 352 Kč od 306 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Chceš si svůj život trošku okořenit? Tak nás musíš ochutnat. Tvé chuťové pohárky roztančíme v pikantní čardáš, na který nikdy nezapomeneš!

          • skvělá vyvážená chuť sladkých pistácií a ostrého koření
          • výborná pochoutka přes den nebo jen tak k filmu
          • kvalitní zdroj energie

Detailní informace

500g
Skladem
352 Kč
306 Kč bez DPH
1kg
Skladem
667 Kč
580 Kč bez DPH
3kg (3x1kg)
Skladem
1 801 Kč
1 566 Kč bez DPH
10kg (karton)
Skladem
5 721 Kč
4 975 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Pistácie pražené v kajenském pepři

Informace a výživové hodnoty 

Kajenský pepř určitě není pro všechny. Avšak my Vám ho nabízíme se slaďoučkými pistáciemi, které zjemní jeho pekelnou chuť. Pokud tedy preferujete pálivá a neobvyklá jídla, tyto pistácie Vám seberou dech. Musíte je sice louskat, ale věřte, že je to jen pro Vaše zdraví, jinak byste je hltali po hrstech. Na dochucení byl také použit černý a červený pepř, takže pestrost vašich pocitů je jednoznačně zaručena.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. existují kulaté (USA) a podlouhlé (Evropa) pistácie
  2. pistácie jsou extrémně hořlavé
  3. pistácie jsou považovány za superpotravinu
  4. kajenský pepř je koření ze speciálních sušených chilli papriček
  5. kajenský pepř pochází a oblasti střední Ameriky

 

Základní specifikace
Složení 89 % pistácie, 5 % koření (kajenský, černé, červené), 5 % sůl, 1 % prášek z česneku
Země původu Řecko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava jádra pražené, solené, v koření
Obchodní třída celé jádra ořechů, minimum zlomků
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Jedná se o neloupanou pistácii původem z Řecka. Ořech je i se skořápkou opražený a prosolený a posypaný kořením, proto je třeba kontrolovat doporučené množství denního příjmu soli. Maximální obsah vlhkosti ořechů je 6-7 % a obsah tuku kolem 50-55 %. Jsou sladké, s jemně kořenitými tóny a zaručují skvělou chuť k vínu, pivu nebo jen tak k příjemnému posezení. Červenou barvu nemají kvůli kajenskému pepři, řecké odrůdy se právě tímto zbarvením vyznačují a je tím ovlivněna chuť i aroma ořechu. Vím, že jsou docela návykové a jak jednou začnete louskat, je těžké přestat. Je to jeden z důvodů, proč solenou variantu stále nemáme v loupané podobě - snažíme se tím omezit přejídání pistáciemi, protože ne každý se smíří s "otravným" loupáním skořápky u každého sousta!"

 

Jak se pistácie zpracovávají?

Pistácie pravá je strom, jehož plody jsou známé pod názvem pistácie. Tyto plody rostou v trsech či hroznech a mají délku přibližně dva centimetry. Zelené dužnaté oplodí postupně vysychá a chytá žluté až červené zbarvení. Sklizeň začíná v období kdy tenká hladká slupka pukne a jemně se rozevře. Z keřů se jemně trhaji a následně dále suší. Později se plody namočí do kořeněného (dle výběru) roztoku aby vsákly co nejvíce chuti. Po opětovném usušení se nakonec jemně opraží. Otvor v pistáciích tedy není způsoben pražením, ale zráním přímo na keřích.

 

Použití

  • posezení u vína
  • na výlety i na cesty
  • vhodný dárek pro známých
  • neobvyklé ochucení salátu
  • pálivá pochoutka na párty

 

Tip

Zabalte si pistácie do produktivní krabičky a můžete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2558,8 kJ / 618 kcal
Tuky 47 g
z toho nasycené mastné kyseliny 10,4 g
Sacharidy 23,1 g
z toho cukry 6 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 18,8 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: