Pistácie pražené v kajenském pepři

od 138 Kč od 120 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Chceš si svůj život trošku okořenit? Tak nás musíš ochutnat. Tvé chuťové pohárky roztančíme v pikantní čardáš, na který nikdy nezapomeneš!

          • skvělá vyvážená chuť sladkých pistácií a ostrého koření
          • výborná pochoutka přes den nebo jen tak k filmu
          • kvalitní zdroj energie

Detailní informace

200g
Skladem
138 Kč
120 Kč bez DPH
500g
Skladem
308 Kč
268 Kč bez DPH
1kg (2x500g)
Skladem
579 Kč
503 Kč bez DPH
2kg
Skladem
1 141 Kč
992 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Pistácie pražené v kajenském pepři

Informace a výživové hodnoty 

Kajenský pepř určitě není pro všechny. Avšak my vám ho nabízíme se slaďoučkými pistáciemi, které zjemní jeho pekelnou chuť. Pokud tedy preferujete pálivá a neobvyklá jídla, tyto pistácie vám seberou dech. Musíte je sice louskat, ale věřte, že je to jen pro vaše dobro, jinak byste je hltali po hrstech. Na dochucení byl také použit černý a červený pepř, takže pestrost vašich pocitů je jednoznačně zaručena.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Existují kulaté (USA) a podlouhlé (Evropa) pistácie.
  2. Pistácie jsou extrémně hořlavé.
  3. Jsou považovány za superpotravinu.
  4. Kajenský pepř je koření ze speciálních sušených chilli papriček.
  5. Tento pepř pochází z oblasti Střední Ameriky.
 
Poznámka nákupčího

„Jedná se o neloupanou pistácii původem z Řecka. Ořech je i se skořápkou opražený a prosolený a posypaný kořením, proto je třeba kontrolovat doporučené množství denního příjmu soli. Maximální obsah vlhkosti ořechů je 6–7 % a obsah tuku kolem 50–55 %. Jsou sladké, s jemně kořenitými tóny a zaručují skvělou chuť k vínu, pivu nebo jen tak k příjemnému posezení. Červenou barvu nemají kvůli kajenskému pepři, řecké odrůdy se právě tímto zbarvením vyznačují a je tím ovlivněna chuť i aroma ořechu. Vím, že jsou docela návykové a jak jednou začnete louskat, je těžké přestat. Je to jeden z důvodů, proč solenou variantu stále nemáme v loupané podobě - snažíme se tím omezit přejídání pistáciemi, protože ne každý se smíří s „otravným“ loupáním skořápky u každého sousta!“

 

Jak se pistácie zpracovávají?

Pistácie pravá je strom, jehož plody jsou známé pod názvem pistácie. Tyto plody rostou v trsech či hroznech a mají délku přibližně dva centimetry. Zelené dužnaté oplodí postupně vysychá a chytá žluté až červené zbarvení. Sklizeň začíná v období, kdy tenká hladká slupka pukne a jemně se rozevře. Z keřů se jemně trhají a následně dále suší. Později se plody namočí do kořeněného roztoku aby vsákly co nejvíce chuti. Po opětovném usušení se nakonec jemně opraží. Otvor v pistáciích tedy není způsoben pražením, ale zráním přímo na keřích.

 

Tip

Zabalte si pistácie do sváčonosiče a budete je mít vždy a všude po ruce!

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Pistácie loupané, neloupané a pražené
Chuť: Kořeněná, Pálivá
Aditiva: Bez umělých barviv, Bez umělých konzervantů, Bez umělých dochucovadel, Bez umělých aromat
Dieta: Bez lepku, Bez laktózy
Surovina: Pistácie
Zpracování: Neloupané, Pražené
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: pistácie jádra neloupaná 89 %, pepř 5 % (černý, červený, kajenský), sůl 5 %, prášek z česneku 1 %
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Řecko
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: jádra pražená, solená, v koření
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2540 kJ / 615 kcal
Tuky: 55 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 6,8 g
Sacharidy: 2,2 g
z toho cukry: 0,4 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 22 g
Sůl: 2,1 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: