Pistácie pražené v kajenském pepři
Související produkty
Detailní popis produktu
Pistácie pražené v kajenském pepři
Informace a výživové hodnoty
Kajenský pepř určitě není pro všechny. Avšak my vám ho nabízíme se slaďoučkými pistáciemi, které zjemní jeho pekelnou chuť. Pokud tedy preferujete pálivá a neobvyklá jídla, tyto pistácie vám seberou dech. Musíte je sice louskat, ale věřte, že je to jen pro vaše dobro, jinak byste je hltali po hrstech. Na dochucení byl také použit černý a červený pepř, takže pestrost vašich pocitů je jednoznačně zaručena.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Existují kulaté (USA) a podlouhlé (Evropa) pistácie.
- Pistácie jsou extrémně hořlavé.
- Jsou považovány za superpotravinu.
- Kajenský pepř je koření ze speciálních sušených chilli papriček.
- Tento pepř pochází z oblasti Střední Ameriky.
Složení | 89 % pistácie, 5 % koření (kajenský, černé, červené), 5 % sůl, 1 % prášek z česneku |
Země původu | Řecko |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | jádra pražené, solené, v koření |
Obchodní třída | celé jádra ořechů, minimum zlomků |
Odrůda | nespecifikované |
„Jedná se o neloupanou pistácii původem z Řecka. Ořech je i se skořápkou opražený a prosolený a posypaný kořením, proto je třeba kontrolovat doporučené množství denního příjmu soli. Maximální obsah vlhkosti ořechů je 6–7 % a obsah tuku kolem 50–55 %. Jsou sladké, s jemně kořenitými tóny a zaručují skvělou chuť k vínu, pivu nebo jen tak k příjemnému posezení. Červenou barvu nemají kvůli kajenskému pepři, řecké odrůdy se právě tímto zbarvením vyznačují a je tím ovlivněna chuť i aroma ořechu. Vím, že jsou docela návykové a jak jednou začnete louskat, je těžké přestat. Je to jeden z důvodů, proč solenou variantu stále nemáme v loupané podobě - snažíme se tím omezit přejídání pistáciemi, protože ne každý se smíří s „otravným“ loupáním skořápky u každého sousta!“
Jak se pistácie zpracovávají?
Pistácie pravá je strom, jehož plody jsou známé pod názvem pistácie. Tyto plody rostou v trsech či hroznech a mají délku přibližně dva centimetry. Zelené dužnaté oplodí postupně vysychá a chytá žluté až červené zbarvení. Sklizeň začíná v období, kdy tenká hladká slupka pukne a jemně se rozevře. Z keřů se jemně trhají a následně dále suší. Později se plody namočí do kořeněného roztoku aby vsákly co nejvíce chuti. Po opětovném usušení se nakonec jemně opraží. Otvor v pistáciích tedy není způsoben pražením, ale zráním přímo na keřích.
Použití
- posezení u vína
- na výlety i na cesty
- vhodný dárek pro známé
- neobvyklé ochucení salátu
- pálivá pochoutka na párty
Tip
Zabalte si pistácie do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2558,8 kJ / 618 kcal |
Tuky | 47 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 10,4 g |
Sacharidy | 23,1 g |
z toho cukry | 6 g |
Vláknina | 14 g |
Bílkoviny | 18,8 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.