11.10.24 | 21052x přečteno | 2 minuty
Petrželová nať lyofilizovaná kousky
Do salátu, omáčky, těstovin, se mnou můžeš experimentovat! Mám krásnou barvu a silné aroma! Moje sladké tóny vyniknou na každém jídle, které potřebuje poslední dokonalou tečku, a to zelenou!
- 100% mrazem sušená bylinka
- poctivá chuť petrželové natě bez zbytečných aditiv
- šetrné sušení zachová živiny a barvu
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Petrželová nať lyofilizovaná kousky
Informace o produktu
Petržele existuje několik druhů, a právě petrželová nať se nejčastěji získává z petržele obecné naťové, která má jemné kořínky a oproti petrželi kořenové ji není problém pěstovat i v malém květináči doma. Ale teď na starost o rostliny můžete s klidem zapomenout, protože mrazem sušená petržel si zachovala veškeré živiny, barvu a především chuť jako čerstvá. Můžete ji přidat do jakéhokoli jídla, jelikož její jemně sladká chuť a příjemné aroma ladí snad s každou surovinou. Přisypte ji do polévky, omáčky či obyčejných míchaných vajec, které pozvedne na zcela jinou úroveň. Ideální je petrželovou nať přidávat až nakonec, kdy je pokrm téměř hotov, aby co nejvíce vynikla její chuť a neztratila své živiny a aroma dlouhým tepelným zpracováním. Objevte také naše další bylinky a koření.
TOP Informace o petrželi
- Petržel odpuzuje hmyz.
- Působí močopudně.
- Je to přírodní ochucovadlo.
- Má detoxikační účinek.
- Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Poznámka nákupčího
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Zajímavosti a recepty
Základní specifikace
- Složení petrželová nať lyofilizované
- Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
- Země původu Litva
- Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Balení PET dóza
- Úprava kousky petřželové nati
- Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
- Energetická hodnota na 100 g 1300 kJ / 310 kcal
- Tuky 2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
- Sacharidy 38 g
- z toho cukry 4 g
- Vláknina 22 g
- Bílkoviny 23 g
- Sůl 0,48 g
Hodnocení našich zákazníků
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí