👉 Sleva 200 Kč nad 1 500 Kč s kódem: SLEVA200 🔥 DOPRAVA ZDARMA do výdejních míst PPL od 500 Kč 🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0745

Petrželová nať lyofilizovaná kousky

Do salátu, omáčky, těstovin, se mnou můžeš experimentovat! Mám krásnou barvu a silné aroma! Moje sladké tóny vyniknou na každém jídle, které potřebuje poslední dokonalou tečku, a to zelenou!

  • 100% mrazem sušená bylinka 
  • poctivá chuť petrželové natě bez zbytečných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny a barvu
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Petrželová nať lyofilizovaná kousky

Informace o produktu

Petržele existuje několik druhů, a právě petrželová nať se nejčastěji získává z petržele obecné naťové, která má jemné kořínky a oproti petrželi kořenové ji není problém pěstovat i v malém květináči doma. Ale teď na starost o rostliny můžete s klidem zapomenout, protože mrazem sušená petržel si zachovala veškeré živiny, barvu a především chuť jako čerstvá. Můžete ji přidat do jakéhokoli jídla, jelikož její jemně sladká chuť a příjemné aroma ladí snad s každou surovinou. Přisypte ji do polévky, omáčky či obyčejných míchaných vajec, které pozvedne na zcela jinou úroveň. Ideální je petrželovou nať přidávat až nakonec, kdy je pokrm téměř hotov, aby co nejvíce vynikla její chuť a neztratila své živiny a aroma dlouhým tepelným zpracováním. Objevte také naše další bylinky a koření

TOP Informace o petrželi

  1. Petržel odpuzuje hmyz.
  2. Působí močopudně.
  3. Je to přírodní ochucovadlo.
  4. Má detoxikační účinek.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

Zajímavosti a recepty

Jak probíhá lyofilizace?

Jak probíhá lyofilizace?

15.12.20 | 42361x přečteno | 4 minuty

Základní specifikace
  • Složení petrželová nať lyofilizované
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky petřželové nati
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1300 kJ / 310 kcal
  • Tuky 2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
  • Sacharidy 38 g
  • z toho cukry 4 g
  • Vláknina 22 g
  • Bílkoviny 23 g
  • Sůl 0,48 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z {rating_count} udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
Kamenné prodejny
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?