Petrželová nať lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

145 Kč 126 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Do salátu, omáčky, těstovin, se mnou můžeš experimentovat! Mám krásnou barvu a silné aroma! Moje sladké tóny vyniknou na každém jídle, které potřebuje poslední dokonalou tečku, a to zelenou!

          • 100% mrazem sušená bylinka 
          • poctivá chuť petrželové natě bez zbytečných aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

7g
Vyprodáno
145 Kč
126 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Petrželová nať lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

Informace a výživové hodnoty

Petržele existuje několik druhů, a právě petrželová nať se nejčastěji získává z petržele obecné naťové, která má jemné kořínky a oproti petrželi kořenové ji není problém pěstovat i v malém květináči doma. Ale teď na starost o rostliny můžete s klidem zapomenout, protože mrazem sušená petržel si zachovala veškeré živiny, barvu a především chuť jako čerstvá. Můžete ji přidat do jakéhokoli jídla, jelikož její jemně sladká chuť a příjemné aroma ladí snad s každou surovinou. Přisypte ji do polévky, omáčky či obyčejných míchaných vajec, které pozvedne na zcela jinou úroveň. Ideální je petrželovou nať přidávat až nakonec, kdy je pokrm téměř hotov, aby co nejvíce vynikla její chuť a neztratila své živiny a aroma dlouhým tepelným zpracováním.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Petržel odpuzuje hmyz.
  2. Působí močopudně.
  3. Je to přírodní ochucovadlo.
  4. Má detoxikační účinek.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% petrželová nať
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 7 g
Úprava kousky nate
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Vyzkoušejte k obědu nebo třeba večeři udělat vegan těstoviny spolu s naším kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1300 kJ / 310 kcal
Tuky 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 38 g
z toho cukry 4 g
Vláknina 22 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 0,479 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: