Petrželová nať lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Do salátu, omáčky, těstovin, se mnou můžeš experimentovat! Mám krásnou barvu a silné aromatické vlastnosti. Moje sladké aroma vynikne při přípravě jídla, ale i při zdobení!

          • 100% mrazem sušená bylinka bez přidaných aditiv
          • poctivá chuť petrželové natě
          • šetrně sušená lyofilizací

Detailní informace

7g
Skladem
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Petrželová nať lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

Informace a výživové hodnoty

Petržele existuje několik druhů, a právě petrželová nať se nejčastěji získává z petržele obecné naťové, která má jemné kořínky a oproti petrželi kořenové ji není problém pěstovat i v malém květináči doma. Ale teď na starost o rostliny můžete s klidem zapomenout, protože mrazem sušená petržel si zachovala veškeré živiny, barvu a především chuť jako čerstvá. Můžete ji přidat do jakéhokoli jídla, jelikož její jemně sladká chuť a příjemné aroma ladí snad s každou surovinou. Přisypte ji do polévky, omáčky či obyčejných míchaných vajec, které pozvedne na zcela jinou úroveň. Ideální je petrželovou nať přidávat až nakonec, kdy je pokrm téměř hotov, aby co nejvíce vynikla její chuť a neztratila své živiny.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. odpuzuje hmyz
  2. působí močopudně
  3. přírodní ochucovadlo
  4. má detoxikační účinek
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% petrželová nať
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 7 g
Úprava kousky nate
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami −55 až −100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl připálenina. 

 

Použití

  • ochucení potravin, hlavně masa a ryb
  • na pizzu, těstoviny
  • do omáček, pomazánek
  • do polévek
  • do salátů

 

Tip

Vyzkoušejte si udělat vegan těstoviny spolu s našim kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: