Pepř lyofilizovaný celý

207 Kč 180 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem jedno z nejpoužívanějších koření, takže Ti rozhodně nesmím chybět v kuchyni. Pocházím z Indie a používají mě už od starověku. Vyměň sušenou verzi za lyofilizovanou a nech se unést mou silou!

          • 100% mrazem sušené koření 
          • poctivá chuť pepře bez zbytečných aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

90g
Skladem
207 Kč
180 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Pepř lyofilizovaný kousky

Informace a výživové hodnoty

Pepř je jedno ze základních koření, které používáme. V historii byl tak populární, že se kvůli němu i válčilo, a dokonce se po určitou dobu rovnal hodnotě zlata. Lyofilizovaný pepř je koření pro opravdové gurmány. Jeho jedinečné aroma změní všechna vaše jídla od základu a ať jej přidáte do jakéhokoli pokrmu, rozhodně nepochybíte. Přinášíme vám jej v celých bobulích, jelikož čerstvě rozdrcené  budou mít nejvýraznější chuť a vůni. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Bobule jsou plodem pepřovníku černého (Piper nigrum).
  2. Pepřovník černý je tropická stále-zelená liána.
  3. Do Evropy pepř dovezl z Indie Alexandr Veliký.
  4. Je známo už přes tisíc druhů pepře.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% pepř
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 90 g
Úprava kousky pepře
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Vyzkoušejte k obědu nebo třeba večeři udělat vegan těstoviny spolu s naším kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VAŘENÍ A PEČENÍ
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: pepř celý lyofilizovaný
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Litva
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: PET dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: celý pepř
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: -
Tuky: -
z toho nasycené mastné kyseliny: -
Sacharidy: -
z toho cukry: -
Vláknina: -
Bílkoviny: -
Sůl: -
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: