Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Ořechy přírodní » Para ořechy nepražené z Bolívie 50g


        

Para ořechy nepražené z Bolívie 50g

Para ořechy nepražené z Bolívie 50g

img

 

Číslo produktu: 11060
Výrobce: SVĚT PLODŮ
HMOTNOST:
Cena od bez DPH: 25,2 Kč (1,0 Eur)
Cena od s DPH (15 %):
29,0 Kč (1,1 Eur)

do košíku:
  ks  

Para ořechy nepražené z Bolívie

Nepražené para ořechy jsou zdravé ořechy prémiové kvality. Jestliže hledáte nejlepší a nejchutnější oříšky, tak je pro Vás Svět plodů tím pravým místem.

Složení: 100% přírodní para ořechy

Hmotnost: 50g, 500g, 1kg, 5kg (gastro), 20kg (karton)

Země původu: Bolívie

Trvanlivost (DMT): min. 3 - 18 měsíců
*přesné datum na vyžádání po mailu, popř. telefonu PROVOZ & EXPEDICE

Balení: průhledný zipový sáček PE/PP

Úprava / Velikost: celá jádra para ořechů, loupané a nepražené (natural) / DOPLNIT

*RAW PRODUKT* = surovina byla zpracována do teploty 42°C, živá strava

Obchodní třída / Odrůda: prémiová kvalita, celé jádra ořechů, minimum zlomku / nespecifikováno
Nutriční hodnoty na 100 g
Energie 2743 kj/656 kcal
Tuky 66,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 15,1 g
Sacharidy 12,3 g
z toho cukry 2,3 g
Vláknina 7,5 g
Bílkoviny 14,3 g
Sůl 0


Para
ořechy

Para oříšky jsou plodem juvie ztepilé (Bertholletia excelsa), který roste především v Amazonii. Jedná se o vysoký strom, jehož plodem je tobolka, ve které se nachází 12 až 22 semen ořechů s tvrdou skořápkou a chutným jádrem. Jméno jim dal pravděpodobně brazilský přístav Pará, odkud se ořechy vyvážely ze země.

Jádro para ořechů obsahuje přibližně 67% tuků, 15% bílkovin a 10% sacharidů.

Dále jsou v něm obsažené potřebné vitamíny A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, kyselina listová a minerální látky jako selen, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo nebo kobalt. Důležité jsou především kvůli obsahu selenu – aby člověk dosáhl doporučené denní dávky, stačí mu sníst necelé 3g (ve 100g je 34,85krát vyšší dávka než je DDD)! Selen v těle plní důležité antioxidační funkce, brání kornatění tepen, cirhóze, rakovině plic, prsu, jater. Ořechy se přímo konzumují, anebo se přidávají do různých výživných tyčinek nebo cukroví.

Plody kvůli vysokému obsahu tuků podléhají po vyloupání rychlému žluknutí, pokud ale zůstanou nevyloupané a v chladu, vydrží až dva roky. Čerstvé ořechy poznáte podle toho, že jsou krémově bílé až bílé a mají sladkou chuť. Jakmile jsou ale žluté a nahořklé, jsou již žluklé. Jejich gen byl přidán do geneticky modifikované sóji, aby se zvýšila její výživná hodnota. Bohužel tato sója způsobuje alergikům stejné alergické reakce jako samotný ořech. Poprvé se tak prokázalo riziko geneticky upravených organismů.

Olej z para ořechů je často využívaný jako příměs kosmetických přípravků, neboť je vhodný na výživu pokožky. Měli byste si tyto ořechy přidat do jídelníčku, pokud se pokoušíte přestat kouřit, pomáhají totiž odbourávat stres a podrážděnost.


S konzumací para ořechů to není třeba přehánět. Ideálně stačí denně zkonzumovat hrst různých oříšků, včetně několika para ořechů. Riziko je především předávkování selenem. Při krátkodobém zvýšeném přijímání selenu nevadí, když se DDD (65μg) zvýší, ale pozor, nad 900μg je selen už toxický. Ve vyšších dávkách může způsobit zažívací problémy, vypadávání vlasů, lámání nehtů, nervozitu či deprese.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

imgNejimgLada Novotnáimg15.05.2017 21:04
imgpochoutkaimgdanka7img15.05.2017 00:01