Para ořechy Medium z Bolívie
Související produkty
Detailní popis produktu
Para ořechy Medium z Bolívie
Informace a výživové hodnoty
Naše para ořechy nabízíme v menší a cenově bezkonkurenční variantě. Díky nadměrné úrodě se sklidilo větší množství těchto menších para, a jejich cena šla díky tomu dolů. Nejedná se o nižší kvalitu nebo balení plné zlomků, ořech je jen o něco menší než naše prémiové para Large. Jsou perfektně křupavé, krémové a velké tak akorát i pro ty nejmenší z nás. Díky nim se vaše každodenní hrst ořechů bude zdát početnější a plnější!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Para ořechy jsou plody stromu juvie ztepilá, která je ohroženým druhem.
- Původem jsou tyto ořechy z Brazílie, rostou však i v Bolívii či v Peru.
- Para ořechy se podílí na udržení hladiny cholesterolu v normálu.
- Disponují vysokým obsahem kalorií.
- Doporučená denní dávka je okolo 3 ořechů, u menších až 6.
Složení | 100% přírodní para ořechy |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Bolívie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | Medium |
Úprava | přírodní RAW ořechy |
Obchodní třída | nespecifikováno |
Odrůda | nespecifikováno |
„Tento rok se úrodě některých ořechů dařilo natolik, že jsem se rozhodl zařadit do nabídky i menší velikosti, než které hledám běžně. Cena těchto ořechů klesla díky nadúrodě a byla by proto škoda nenakoupit tak kvalitní surovinu za tak nízkou cenu. Využil jsem této dostupnosti, a pokud vám nezáleží na velikosti, pochutnáte si na tomto ořechu stejně jako na těch větších! Jsou stejně chutné i křupavé a na kulinářské využití nebo svačiny se hodí perfektně.“

Proč jsou para ořechy zajímavé?
Plody kvůli vysokému obsahu tuků podléhají po vyloupání rychlému žloutnutí, pokud ale zůstanou ve skořápce a v chladu, vydrží až dva roky. Čerstvé ořechy poznáte podle toho, že jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Jakmile jsou žluté a nahořklé, jsou již žluklé. Měli byste si tyto ořechy přidat do jídelníčku, protože obsahují také množství vitamínů a minerálních látek prospěšných pro váš organismus. Jejich gen byl přidán do geneticky modifikované sóji, aby se zvýšila její výživová hodnota. Bohužel tato sója následně způsobuje alergikům stejné alergické reakce jako samotný ořech.
Tip
Zabalte si para ořechy do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2743 kJ / 656 kcal |
Tuky | 66,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 15,1 g |
Sacharidy | 12,3 g |
z toho cukry | 2,3 g |
Vláknina | 7,5 g |
Bílkoviny | 14,3 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Selen | mg |
Železo | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.