Paprika červená lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky
Související produkty
Detailní popis produktu
Paprika červená lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky
Informace a výživové hodnoty
Červenou papriku zařazujeme do jídelníčku pravidelně, ať už v salátech, omáčkách nebo jen jako křupavou svačinu. Je plná vitamínu A a C, navíc jako jediná z paprik obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév. My jsme ji pro vás přichystali trochu jinak, než jste zvyklí. Speciální technologií je paprika šetrně sušená mrazem, díky čemuž si zachovala svoji chuť, vůni i nutriční látky. Chutná proto skoro jako čerstvá a k tomu má příjemnou křupavou konzistenci.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Živiny jsou díky šetrnému sušení zachovány.
- Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
- Obsahuje vysoké množství vlákniny.
- Působí jako mírné projímadlo a proti plynatosti.
- Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Složení | 100% červená paprika |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země výroby | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 21 g |
Úprava | paprika kousky |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější, než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zabalte si papriku do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 340 kJ / 1400 kcal |
Tuky | 4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
Sacharidy | 48 g |
z toho cukry | 46 g |
Vláknina | 27 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sůl | 0,1 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.