Paprika červená lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

152 Kč 132 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsme vypěstované na lokálních farmách a mrazem sušené v téže zemi, v Litvě. Nemusíš být na dietě, aby sis na nás pochutnal, ale máme málo kalorií a mnoho živin, hlavně vitamin C!

Detailní informace

23g
Skladem
152 Kč
132 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Paprika červená lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

Informace a výživové hodnoty

Červenou papriku zařazujeme do jídelníčku pravidelně, ať už v salátech, omáčkách nebo jen jako křupavou svačinu. Je plná vitamínu A a C, navíc jako jediná z paprik obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév. My jsme ji pro vás přichystali trochu jinak, než jste zvyklí. Speciální technologií je paprika šetrně sušená mrazem, díky čemuž si zachovala svoji chuť, vůni i nutriční látky. Chutná proto skoro jako čerstvá a k tomu má příjemnou křupavou konzistenci.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. živiny jsou díky šetrnému sušení zachovány
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. obsahuje vysoké množství vlákniny
  4. působí jako mírné projímadlo a proti plynatosti
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% červená paprika
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 21 g
Úprava paprika kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější, než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl připálenina. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • do polévky a omáčky
  • do salátu

 

Tip

Zabalte si papriku do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 340 kJ / 1400 kcal
Tuky 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 48 g
z toho cukry 46 g
Vláknina 27 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0,1 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: