Paprika červená lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

159 Kč 138 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsme vypěstované na lokálních farmách a mrazem sušené v téže zemi, v Litvě. Nemusíš být na dietě, aby sis na nás pochutnal, ale máme málo kalorií, mnoho živin a hlavně vitamín C!

Detailní informace

23g
Skladem
159 Kč
138 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Paprika červená lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky

Informace a výživové hodnoty

Červenou papriku zařazujeme do jídelníčku pravidelně, ať už v salátech, omáčkách nebo jen jako křupavou svačinu. Je plná vitamínu A a C, navíc jako jediná z paprik obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév. My jsme ji pro vás přichystali trochu jinak, než jste zvyklí. Speciální technologií je paprika šetrně sušená mrazem, díky čemuž si zachovala svoji chuť, vůni i nutriční látky. Chutná proto skoro jako čerstvá a k tomu má příjemnou křupavou konzistenci.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny jsou díky šetrnému sušení zachovány.
  2. Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
  3. Obsahuje vysoké množství vlákniny.
  4. Působí jako mírné projímadlo a proti plynatosti.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% červená paprika
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 21 g
Úprava paprika kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější, než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Zabalte si papriku do sváčonosiče a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 340 kJ / 1400 kcal
Tuky 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 48 g
z toho cukry 46 g
Vláknina 27 g
Bílkoviny 10 g
Sůl 0,1 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: