Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Paprika červená lyofilizovaná kousky

159 Kč 138 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsme vypěstované na lokálních farmách a mrazem sušené v téže zemi, v Litvě. Nemusíš být na dietě, aby sis na nás pochutnal, ale máme málo kalorií, mnoho živin a hlavně vitamín C!

Detailní informace

23g
Skladem
159 Kč
138 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Paprika červená lyofilizovaná kousky

Informace a výživové hodnoty

Červenou papriku zařazujeme do jídelníčku pravidelně, ať už v salátech, omáčkách nebo jen jako křupavou svačinu. Je plná vitamínu A a C, navíc jako jediná z paprik obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév. My jsme ji pro vás přichystali trochu jinak, než jste zvyklí. Speciální technologií je paprika šetrně sušená mrazem, díky čemuž si zachovala svoji chuť, vůni i nutriční látky. Chutná proto skoro jako čerstvá a k tomu má příjemnou křupavou konzistenci.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny jsou díky šetrnému sušení zachovány.
  2. Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
  3. Obsahuje vysoké množství vlákniny.
  4. Působí jako mírné projímadlo a proti plynatosti.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
 

Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější, než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Zabalte si papriku do sváčonosiče a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VAŘENÍ A PEČENÍ
Surovina: Paprika
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: červená paprika lyofilizovaná
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Litva
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: PET dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: kousky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1400 kJ / 330 kcal
Tuky: 4 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g
Sacharidy: 48 g
z toho cukry: 46 g
Vláknina: 27 g
Bílkoviny: 10 g
Sůl: 0,1 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: