Ovoce mrazem sušené

Nejprodávanější

MALINY 1
 
od 143 Kč
(od 124 Kč bez DPH)
JAHODY 1
 
od 193 Kč
(od 168 Kč bez DPH)
KUSY 1
 
od 154 Kč
(od 134 Kč bez DPH)
BOBULE 1
 
od 144 Kč
(od 125 Kč bez DPH)
Banán plátky lyofilizované (mrazem sušené) ovoce | Svět plodů 1 pic
 
od 123 Kč
(od 107 Kč bez DPH)
Klikva brusinky celé lyofilizované (mrazem sušené) ovoce, klikva | Svět plodů 1 pic
 
od 182 Kč
(od 158 Kč bez DPH)
rybiz
 
od 74 Kč
(od 64 Kč bez DPH)
Višně celé lyofilizované (mrazem sušené) ovoce | Svět plodů 1 pic
 
od 123 Kč
(od 107 Kč bez DPH)
LYO MAL
 
139 Kč
(121 Kč bez DPH)
Jahody lyofilizované (mrazem sušené) prášek
 
175 Kč
(152 Kč bez DPH)
26 položek celkem
jahody 1
168 Kč bez DPH
193 Kč
JAHODY 1
od 168 Kč bez DPH
od 193 Kč
MALINY 1
od 124 Kč bez DPH
od 143 Kč
BORUVKY 1
od 136 Kč bez DPH
od 156 Kč
Višně celé lyofilizované (mrazem sušené) ovoce | Svět plodů 1 pic
od 107 Kč bez DPH
od 123 Kč
SVESTKY LYO 1
od 144 Kč bez DPH
od 166 Kč
vyr 1134merunky mrazem susene 01
od 148 Kč bez DPH
od 170 Kč
mango 1
199 Kč bez DPH
229 Kč
MOCHYNE
od 150 Kč bez DPH
od 173 Kč
vyr 1090ananas mrazem suseny 01
190 Kč bez DPH
219 Kč
Banán plátky lyofilizované (mrazem sušené) ovoce | Svět plodů 1 pic
od 107 Kč bez DPH
od 123 Kč
Klikva brusinky celé lyofilizované (mrazem sušené) ovoce, klikva | Svět plodů 1 pic
od 158 Kč bez DPH
od 182 Kč
KUSY 1
od 134 Kč bez DPH
od 154 Kč
Nahoru
Další produkty

Ovoce sušené mrazem = vzniká pomocí tzv. “lyofilizace”

 

 


= ovoce je sušeno hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku. To způsobí, že voda z ovoce sublimuje neboli voda se mění v páru a nemrzne. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (až 2 roky).

= díky tomuto procesu je zachována jak původní struktura, tak i chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy.

= takto vysušené potraviny jsou oproti běžnému sušení 100% přírodníbez přidaného cukru. 

Výhody mrazem sušeného (lyofilizovaného) ovoce:

  • Chuť a vůně je mnohem lepší než u ovoce sušeného teplem.
  • Jsou zachovány vitamíny a minerály.
  • Přírodní produkt bez přidání chemikálií a cukru.
  • Barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvého ovoce

Lyofilizované ovoce si zachovává kolem 90 % původních charakteristik (tvar, barvu, aroma a hlavně nejvyšší možný podíl vitamínůvšech minerálů). Vysoký obsah vlákniny.

Ovoce sušené mrazem lze použít všude. Pokud se rozhodneme z tohoto ovoce upéct např. koláč, postačí jen namočit dané ovoce do vody, či alkoholu (rumu, griotky) a následně jej přidat do receptu.

Další využití naleznete přidáním tohoto ovoce do čaje, nebo horkých nápojů. A v neposlední řadě můžete ovoce rozemlít na prášek a použít jej jako příchuť do koktejlů, jogurtů, ale i na pleťové masky.

Bezkonkurenční chuť přírodního ovoce bez přidaných chemikálií, aditiv a cukru. 

Na 100g lyofilizovaného ovoce připadá cca 1 kg ovoce čerstvého.