Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)

Nejprodávanější

Maliny celé lyofilizované 1
 
od 150 Kč
(od 130 Kč bez DPH)
MYX mrazem sušené Bobule 1
 
od 153 Kč
(od 133 Kč bez DPH)
Jahody lyofilizované plátky 1
 
od 202 Kč
(od 176 Kč bez DPH)
MYX Smoothie čtverečky mrazem sušené 1 image
 
158 Kč
(137 Kč bez DPH)
Višně lyofilizované celé 1
 
od 130 Kč
(od 113 Kč bez DPH)
Banán lyofilizovaný plátky 1
 
od 130 Kč
(od 113 Kč bez DPH)
MYX mrazem sušené kusy 1
Vyprodáno
 
od 175 Kč
(od 152 Kč bez DPH)
Ostružiny lyofilizované 2
 
od 144 Kč
(od 125 Kč bez DPH)
Maliny lyofilizované prášek 1
 
146 Kč
(127 Kč bez DPH)
granat 01
 
od 145 Kč
(od 126 Kč bez DPH)
30 položek celkem
Maliny celé lyofilizované 1
od 130 Kč bez DPH
od 150 Kč
Jahody lyofilizované plátky 1
od 176 Kč bez DPH
od 202 Kč
Jahody lyofilizované prášek 1
od 160 Kč bez DPH
od 184 Kč
MYX mrazem sušené kusy 1
Vyprodáno
od 152 Kč bez DPH
od 175 Kč
Borůvky lyofilizované z ČR 1
od 143 Kč bez DPH
od 164 Kč
Višně lyofilizované celé 1
od 113 Kč bez DPH
od 130 Kč
Klikva lyofilizovaná celá 1
od 165 Kč bez DPH
od 190 Kč
Ostružiny lyofilizované 2
od 125 Kč bez DPH
od 144 Kč
Aronie lyofilizovaná z ČR 1
od 122 Kč bez DPH
od 140 Kč
MYX mrazem sušené Bobule 1
od 133 Kč bez DPH
od 153 Kč
Švestky lyofilizované 2
od 152 Kč bez DPH
od 175 Kč
Mango lyofilizované 1
209 Kč bez DPH
240 Kč
Meruňky lyofilizované 1
od 155 Kč bez DPH
od 178 Kč
Ananas lyofilizovaný 1
200 Kč bez DPH
230 Kč
Banán lyofilizovaný plátky 1
od 113 Kč bez DPH
od 130 Kč
Kiwi lyofilizované 1
od 160 Kč bez DPH
od 184 Kč
MYX Smoothie čtverečky mrazem sušené 1 image
137 Kč bez DPH
158 Kč
Goji mrazem sušená 1
od 363 Kč bez DPH
od 417 Kč

Další informace o lyofilizovaném ovoci (mrazem sušené)

Ovoce sušené mrazem = vzniká pomocí tzv. “lyofilizace”

 = ovoce je sušeno hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku. To způsobí, že voda z ovoce sublimuje neboli voda se mění v páru a nemrzne. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (až 2 roky).

= díky tomuto procesu je zachována jak původní struktura, tak i chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy.

= takto vysušené potraviny jsou oproti běžnému sušení 100% přírodníbez přidaného cukru. 

Výhody mrazem sušeného (lyofilizovaného) ovoce:

  • Chuť a vůně je mnohem lepší než u ovoce sušeného teplem.
  • Jsou zachovány vitamíny a minerály.
  • Přírodní produkt bez přidání chemikálií a cukru.
  • Barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvého ovoce

Lyofilizované ovoce si zachovává kolem 90 % původních charakteristik (tvar, barvu, aroma a hlavně nejvyšší možný podíl vitamínůvšech minerálů). Vysoký obsah vlákniny.

Ovoce sušené mrazem lze použít všude. Pokud se rozhodneme z tohoto ovoce upéct např. koláč, postačí jen namočit dané ovoce do vody, či alkoholu (rumu, griotky) a následně jej přidat do receptu.

Další využití naleznete přidáním tohoto ovoce do čaje, nebo horkých nápojů. A v neposlední řadě můžete ovoce rozemlít na prášek a použít jej jako příchuť do koktejlů, jogurtů, ale i na pleťové masky.

Bezkonkurenční chuť přírodního ovoce bez přidaných chemikálií, aditiv a cukru. 

Na 100g lyofilizovaného ovoce připadá cca 1 kg ovoce čerstvého.