Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)

Nejprodávanější

Maliny lyofilizované (mrazem sušené) celé 1
 
od 150 Kč
(od 130 Kč bez DPH)
Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky 1
 
od 202 Kč
(od 176 Kč bez DPH)
KUSY 1
 
od 175 Kč
(od 152 Kč bez DPH)
MYX mrazem sušené Bobule 1 image
 
od 153 Kč
(od 133 Kč bez DPH)
rybiz
 
od 77 Kč
(od 67 Kč bez DPH)
vyr 108932130719 1007387452760881 1465108924867805184 n
 
193 Kč
(168 Kč bez DPH)
Banán plátky lyofilizované (mrazem sušené) ovoce | Svět plodů 1 pic
 
od 130 Kč
(od 113 Kč bez DPH)
Klikva brusinky celé lyofilizované (mrazem sušené) ovoce, klikva | Svět plodů 1 pic
 
od 190 Kč
(od 165 Kč bez DPH)
Jahody lyofilizované (mrazem sušené) prášek
 
184 Kč
(160 Kč bez DPH)
Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené)
 
od 144 Kč
(od 125 Kč bez DPH)
24 položek celkem
Jahody lyofilizované (mrazem sušené) plátky 1
od 176 Kč bez DPH
od 202 Kč
Maliny lyofilizované (mrazem sušené) celé 1
od 130 Kč bez DPH
od 150 Kč
BORUVKY 1
od 143 Kč bez DPH
od 164 Kč
Višně celé lyofilizované (mrazem sušené) ovoce | Svět plodů 1 pic
od 113 Kč bez DPH
od 130 Kč
SVESTKY LYO 1
od 152 Kč bez DPH
od 175 Kč
vyr 1134merunky mrazem susene 01
od 155 Kč bez DPH
od 178 Kč
mango 1
209 Kč bez DPH
240 Kč
vyr 1090ananas mrazem suseny 01
200 Kč bez DPH
230 Kč
Banán plátky lyofilizované (mrazem sušené) ovoce | Svět plodů 1 pic
od 113 Kč bez DPH
od 130 Kč
Klikva brusinky celé lyofilizované (mrazem sušené) ovoce, klikva | Svět plodů 1 pic
od 165 Kč bez DPH
od 190 Kč
KUSY 1
od 152 Kč bez DPH
od 175 Kč
Kiwi lyofilizované (mrazem sušené) ovoce | Svět plodů 1 pic
od 160 Kč bez DPH
od 184 Kč
aronie 1
od 122 Kč bez DPH
od 140 Kč
MYX mrazem sušené Bobule 1 image
od 133 Kč bez DPH
od 153 Kč
Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené)
od 125 Kč bez DPH
od 144 Kč

Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)

Ovoce sušené mrazem = vzniká pomocí tzv. “lyofilizace”

 = ovoce je sušeno hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku. To způsobí, že voda z ovoce sublimuje neboli voda se mění v páru a nemrzne. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (až 2 roky).

= díky tomuto procesu je zachována jak původní struktura, tak i chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy.

= takto vysušené potraviny jsou oproti běžnému sušení 100% přírodníbez přidaného cukru. 

Výhody mrazem sušeného (lyofilizovaného) ovoce:

  • Chuť a vůně je mnohem lepší než u ovoce sušeného teplem.
  • Jsou zachovány vitamíny a minerály.
  • Přírodní produkt bez přidání chemikálií a cukru.
  • Barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvého ovoce

Lyofilizované ovoce si zachovává kolem 90 % původních charakteristik (tvar, barvu, aroma a hlavně nejvyšší možný podíl vitamínůvšech minerálů). Vysoký obsah vlákniny.

Ovoce sušené mrazem lze použít všude. Pokud se rozhodneme z tohoto ovoce upéct např. koláč, postačí jen namočit dané ovoce do vody, či alkoholu (rumu, griotky) a následně jej přidat do receptu.

Další využití naleznete přidáním tohoto ovoce do čaje, nebo horkých nápojů. A v neposlední řadě můžete ovoce rozemlít na prášek a použít jej jako příchuť do koktejlů, jogurtů, ale i na pleťové masky.

Bezkonkurenční chuť přírodního ovoce bez přidaných chemikálií, aditiv a cukru. 

Na 100g lyofilizovaného ovoce připadá cca 1 kg ovoce čerstvého.