Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Ovoce mrazem sušené

Ovoce mrazem sušené

Začněte: MYXEM mrazem sušené ovoce

Řadit podle 
Výrobce 


Cena od 219,0 Kč (8,7 Eur)




Cena od 131,0 Kč (5,2 Eur)




Cena od 162,0 Kč (6,4 Eur)




Cena od 172,0 Kč (6,8 Eur)




Cena od 149,0 Kč (5,9 Eur)




Cena od 158,0 Kč (6,3 Eur)




Cena od 175,0 Kč (6,9 Eur)




Cena od 181,0 Kč (7,2 Eur)




Cena od 147,0 Kč (5,8 Eur)




Cena od 229,0 Kč (9,1 Eur)




Cena od 170,0 Kč (6,7 Eur)




Cena od 172,0 Kč (6,8 Eur)




Cena od 141,0 Kč (5,6 Eur)




Cena od 190,0 Kč (7,5 Eur)




Cena od 147,0 Kč (5,8 Eur)




Cena od 158,0 Kč (6,3 Eur)




Cena od 147,0 Kč (5,8 Eur)




Cena od 184,0 Kč (7,3 Eur)




Cena od 166,0 Kč (6,6 Eur)




Cena od 255,0 Kč (10,1 Eur)




Cena od 212,0 Kč (8,4 Eur)


 

 


Ovoce sušené mrazem = vzniká pomocí tzv.lyofilizace

= ovoce je sušeno hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku. To způsobí, že voda z ovoce sublimuje neboli voda se mění v páru a nemrzne. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (až 2 roky).

= díky tomuto procesu je zachována jak původní struktura, tak i chuť, všechny minerály a vitamíny, které jsou v daných potravinách obsaženy.

= takto vysušené potraviny jsou oproti běžnému sušení 100% přírodníbez přidaného cukru. 

Výhody mrazem sušeného (lyofilizovaného) ovoce:

  • Chuť a vůně je mnohem lepší než u ovoce sušeného teplem.
  • Jsou zachovány vitamíny a minerály.
  • Přírodní produkt bez přidání chemikálií a cukru.
  • Barva a podoba je téměř stejná jako u čerstvého ovoce

Lyofilizované ovoce si zachovává kolem 90 % původních charakteristik (tvar, barvu, aroma a hlavně nejvyšší možný podíl vitamínů a všech minerálů). Vysoký obsah vlákniny.

Ovoce sušené mrazem lze použít všude. Pokud se rozhodneme z tohoto ovoce upéct např. koláč, postačí jen namočit dané ovoce do vody, či alkoholu (rumu, griotky) a následně jej přidat do receptu.

Další využití naleznete přidáním tohoto ovoce do čaje, nebo horkých nápojů. A v neposlední řadě můžete ovoce rozemlít na prášek a použít jej jako příchuť do koktejlů, jogurtů, ale i na pleťové masky.

Bezkonkurenční chuť přírodního ovoce bez přidaných chemikálií, aditiv a cukru. 

Na 100g lyofilizovaného ovoce připadá cca 1 kg ovoce čerstvého.

 

Výživová hodnota (na 100g):

Energie = 1253 kJ

Bílkoviny = 7,4 g

Sacharidy = 76,1 g

Tuky = 4,2 g