Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) JUMBO
Související produkty
Detailní popis produktu
Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) JUMBO
Informace a výživové hodnoty
Jsou méně známé než jejich nejbližší příbuzná malina, což je škoda, protože jsou chutí mnohem výraznější a mají mnohonásobně větší obsah vitamínu C. Jelikož ostružiny patří mezi sezónní ovoce a ve zvyku mají rychlé kažení, rozhodli jsme se je pro vás lyofilizovat. Díky šetrné metodě sušení ovoce neztrácí na svých vlastnostech a chuti, akorát se z nich vypařila všechna voda. Takové ovoce se může klidně skladovat při pokojové teplotě, bez přístupu kyslíku, vlhkosti a přímého slunečního záření. Naše JUMBO ostružiny si necháváme dovážet z nedalekého Německa, jelikož odtud nám chutí, velikostí a kvalitou vyhovují nejvíce. Ovoce je bez přídavku cukru a jiných aditiv a je pěstované bez fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Jde o takzvanou speciální JUMBO odrůdu, která je specifická svou velikostí.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Původní živiny a vitamíny jsou v ostružinách zachovány.
- Jde o největší možnou velikost, tzv. JUMBO.
- Jsou bohaté na vitamíny C, B a také na antioxidanty.
- Slouží jako zdroj vápníku, hořčíku, draslíku a železa.
- Jsou bez přídavku cukru, fytohormonů a jiných aditiv.
Složení | 100% ostružina JUMBO |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | celé bobule |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
„Už delší dobu se snažím najít tu nejlepší ostružinu – super sladkou, velkou, křupavou, bez výrazných semínek. Tohle je zatím ta nejlepší, na kterou jsem za ta léta narazil. Jsou pěstované na plantáži, ručně sbírané a sušené v Německu. Jelikož je produkce značně omezená, máme surovinu kontrahovanou (zamluvenou na celý rok). Stále nepřestávám hledat sladší a voňavější plod a věřím, že ho jednou najdu!“
Jak se ostružiny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Pokud máte chuť si přidat ostružiny do smoothies nebo zmrzliny, nechali jsme je pro vás podrtit spolu s jiným lyofilizovaným ovocem na prášek!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1383 kJ / 330 kcal |
Tuky | 2,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 56,7 g |
z toho cukry | 40,2 g |
Vláknina | 29,5 g |
Bílkoviny | 5,1 g |
Sůl | <0,03 g |
Výživové hodnoty | na 100g |
Vápník | 200 mg |
Železo | 4,3 mg |
Hořčík | 138 mg |
Fosfor | 151,8 mg |
Draslík | 1117,8 mg |
Sodík | 6,9 mg |
Vitamín C | 145 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.