Ostružiny lyofilizované JUMBO

od 151 Kč od 131 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Při našem pojídání nebudeš mít popíchané ručičky. Ve Světě plodů nás pro Tebe nasbírali a usušili. Ty si nás jen necháš rozplynout v ústech. Navíc máme dvakrát více vitamínů než naše sestřenice maliny.

Detailní informace

100g
Skladem
151 Kč
131 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
408 Kč
355 Kč bez DPH
500g
Skladem
650 Kč
565 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Ostružiny lyofilizované JUMBO

Informace a výživové hodnoty

Jsou méně známé než jejich nejbližší příbuzná malina, což je škoda, protože jsou chutí mnohem výraznější a mají mnohonásobně větší obsah vitamínu C. Jelikož ostružiny patří mezi sezónní ovoce a ve zvyku mají rychlé kažení, rozhodli jsme se je pro vás lyofilizovat. Díky šetrné metodě sušení ovoce neztrácí na svých vlastnostech a chuti, akorát se z nich vypařila všechna voda. Takové ovoce se může klidně skladovat při pokojové teplotě, bez přístupu kyslíku, vlhkosti a přímého slunečního záření. Naše JUMBO ostružiny si necháváme dovážet z nedalekého Německa, jelikož odtud nám chutí, velikostí a kvalitou vyhovují nejvíce. Ovoce je bez přídavku cukru a jiných aditiv a je pěstované bez fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Jde o takzvanou speciální JUMBO odrůdu, která je specifická svou velikostí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Původní živiny a vitamíny jsou v ostružinách zachovány.
  2. Jde o největší možnou velikost, tzv. JUMBO.
  3. Jsou bohaté na vitamíny C, B a také na antioxidanty.
  4. Slouží jako zdroj vápníku, hořčíku, draslíku a železa.
  5. Jsou bez přídavku cukru, fytohormonů a jiných aditiv.
 
Poznámka nákupčího

„Už delší dobu se snažím najít tu nejlepší ostružinu – super sladkou, velkou, křupavou, bez výrazných semínek. Tohle je zatím ta nejlepší, na kterou jsem za ta léta narazil. Jsou pěstované na plantáži, ručně sbírané a sušené v Německu. Jelikož je produkce značně omezená, máme surovinu kontrahovanou (zamluvenou na celý rok). Stále nepřestávám hledat sladší a voňavější plod a věřím, že ho jednou najdu!“

 

Jak se ostružiny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Pokud máte chuť si přidat ostružiny do smoothies nebo zmrzliny, nechali jsme je pro vás podrtit spolu s jiným lyofilizovaným ovocem na prášek!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Ostružina
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: ostružiny lyofilizované celé
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Polsko
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: celé kousky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1428 kJ / 341 kcal
Tuky: 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 59,4 g
z toho cukry: 59,4 g
Vláknina: 27,8 g
Bílkoviny: 6,7 g
Sůl: 0,01 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: