Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) JUMBO

od 145 Kč od 126 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Při našem pojídaní nebudeš mít popíchané ručičky. Ve Světě plodů nás pro Tebe nasbírali a usušili. Ty si nás už jenom necháš rozplynout v ústech. Navíc máme dvakrát více vitamínů než naše sestřenice maliny.

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • sušení mrazem je neošidilo o kyselou chuť
          • velké množství vitamínů, antioxidantů a vlákniny

Detailní informace

100g
Skladem
145 Kč
126 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
391 Kč
340 Kč bez DPH
500g
Skladem
646 Kč
562 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
1 853 Kč
1 611 Kč bez DPH
6kg (karton)
Skladem
6 297 Kč
5 476 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) JUMBO

Informace a výživové hodnoty

Jsou trochu méně známé než jejich nejbližší příbuzná malina, což je trochu na škodu, protože jsou chutí mnohem výraznější a mají mnohonásobně větší obsah vitamínu C. Jelikož ostružiny patří mezi sezónní ovoce a ve zvyku mají rychlé kazení, tak jsme se rozhodli jich pro Vás lyofilizovat. Díky šetrné metodě sušení ovoce neztrácí na svých vlastnostech a chuti, akorát se z nich vypařila všechna voda. Takové ovoce se může klidně skladovat při pokojové teplotě, bez přístupu kyslíku, vlhkosti a přímého slunečního záření. Naše JUMBO ostružiny si necháváme dovážet z nedalekého Německa, které nám chutí, velikostí a kvalitou vyhovují nejvíce. Také ovoce je bez přídavku cukru a jiných aditiv a je pěstované bez fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Jde o takzvanou speciální JUMBO odrůdu, která je specifická svou velikostí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. původně živiny a vitamíny jsou zachovány
  2. jde o největší možnou velikost, tzv. JUMBO
  3. bohaté na vitamíny C, B a také na antioxidanty
  4. zdroj vápníku, hořčíku, draslíku a železa
  5. jsou bez přídavku cukru, fytohormonů a jiných aditiv

Základní specifikace
Složení 100% ostružina JUMBO
Země původu Německo
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava celé bobule
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Už delší dobu se snažím najít tu nejlepší ostružinu - super sladkou, velkou, křupavou, bez výrazných semínek. Tohle je zatím ta nejlepší, na kterou jsem za ta léta narazil. Jsou pěstovány na plantáži, ručně sbírány a sušeny v Německu. Jelikož je produkce značně omezená, máme surovinu kontrahovanou (zamluvenou na celý rok). Stále nepřestávám hledat sladší a voňavější plod a věřím, že ho jednou najdu!"

 

Jak se ostružiny suší mrazem?

Lyofilizace nebo jinak sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se ostružiny vařily při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše připálenina, než bobule ostružin.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Pokud máte chuť si přidat ostružiny do smoothies nebo zmrzliny, nechali jsme je pro Vás podrvit spolu s jiným lyofilizovaným ovocem na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g 
Energie 1383 kJ / 330 kcal
Tuky 2,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 56,7 g
z toho cukry 40,2 g
Vláknina 29,5 g
Bílkoviny 5,1 g
Sůl <0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: