Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) lesní WILD
Související produkty
Detailní popis produktu
Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) lesní WILD
Informace a výživové hodnoty
Ostružiny nadupané vitamínem C osvěží každý z vašich pokrmů. Díky výrazné barvě je můžete použít jako přírodní barvivo nebo využít jejich kyselosti a přidat je do sladkého dezertu, kterému dodá špetku jedinečnosti. Jde o menší, lesní ostružiny, a co nemají do velikosti, to dohnaly na chuti. Příjemná kyselost a křupavá konzistence vás dozajista dostane!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Podporují myšlení.
- Přidáním vody se z části rehydratují.
- Mají detoxikační účinek.
- Před zmrazením úplně dozrály.
- Jsou zdrojem téměř stejných nutričních hodnot, jaké získáváme z čerstvých plodů.
Složení | 100% ostružiny |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země výroby | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 33 g |
Úprava | celé ostružiny |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zabalte si ostružiny do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 287 kJ / 1200 kcal |
Tuky | 6,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 39,6 g |
z toho cukry | 39,6 g |
Vláknina | 20 g |
Bílkoviny | 7,6 g |
Sůl | 0,04 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.