Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) lesní WILD

159 Kč 138 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Při sklizni nebudeš mít popíchané ruce. Ve Světě plodů nás pro tebe nasbírali a usušili. Ty si nás už jen necháš rozplynout v ústech a užiješ si tu sladkokyselou chuť!

          • 100% mrazem sušené ovoce
          • poctivá chuť ostružin bez přidaných cukrů a aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

33g
Skladem
159 Kč
138 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) lesní WILD

Informace a výživové hodnoty

Ostružiny nadupané vitamínem C osvěží každý z vašich pokrmů. Díky výrazné barvě je můžete použít jako přírodní barvivo, nebo využít jejich kyselosti a přidat je do sladkého dezertu, kterému dodá špetku jedinečnosti. Jde o menší, lesní ostružiny, a co nemají do velikosti, to dohnaly na chuti. Příjemná kyselost a křupavá konzistence vás dozajista dostane!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. podporují myšlení
  2. přidáním vody se z části rehydratují
  3. mají detoxikační účinek
  4. před zmrazením úplně dozrály
  5. skladují se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% ostružiny
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 33 g
Úprava celé ostružiny
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies nebo ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do drinků a limonád

 

Tip

Zabalte si ostružiny do produktivní krabičky a budete je mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 287 kJ / 1200 kcal
Tuky 6,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 39,6 g
z toho cukry 39,6 g
Vláknina 20 g
Bílkoviny 7,6 g
Sůl 0,04 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: