Chystáme pro vás nový web! V neděli 19. 9. od 12:00 proto nepřijímáme objednávky. Od pondělního rána už ale budete moci objednávat v novém.

Ostružiny lyofilizované lesní WILD

od 166 Kč od 144 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Při sklizni nebudeš mít popíchané ruce. Ve Světě plodů nás pro Tebe nasbírali a usušili. Ty si nás už jen necháš rozplynout v ústech a užiješ si tu sladkokyselou chuť!

          • 100% mrazem sušené ovoce
          • poctivá chuť ostružin bez přidaných cukrů a aditiv
          • šetrné sušení, které zachová živiny a barvu

Detailní informace

33g
Skladem
166 Kč
144 Kč bez DPH
100g
Skladem
553 Kč
481 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Ostružiny lyofilizované (mrazem sušené) lesní WILD

Informace a výživové hodnoty

Ostružiny nadupané vitamínem C osvěží každý z vašich pokrmů. Díky výrazné barvě je můžete použít jako přírodní barvivo nebo využít jejich kyselosti a přidat je do sladkého dezertu, kterému dodá špetku jedinečnosti. Jde o menší, lesní ostružiny, a co nemají do velikosti, to dohnaly na chuti. Příjemná kyselost a křupavá konzistence vás dozajista dostane!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Podporují myšlení.
  2. Přidáním vody se z části rehydratují.
  3. Mají detoxikační účinek.
  4. Před zmrazením úplně dozrály.
  5. Jsou zdrojem téměř stejných nutričních hodnot, jaké získáváme z čerstvých plodů.
 

Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Zabalte si ostružiny do sváčonosiče a budete je mít vždy a všude po ruce!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Ostružina
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: ostružiny lyofilizované celé
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Litva
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: PET dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: celé ostružiny
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1200 kJ / 287 kcal
Tuky: 6,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 39,6 g
z toho cukry: 39,6 g
Vláknina: 20 g
Bílkoviny: 7,6 g
Sůl: 0,04 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: